HRID se osipa: Prgomet ostao bez kluba, ostavila ga Gordana Rusak

siječanj 18, 2016 maxportal
Share Button

SABORSKA zastupnica Gordana Rusak, donedavna članica stranke HRID (Hrvatska inicijativa za dijalog) Drage Prgometa, pridružila se Klubu saborskih zastupnika HSLS – BUZ , koji čine Darinko Kosor i Dario Hrebak u ime HSLS-a te Milivoj Špika u ime Bloka umirovljenici zajedno.

Rusak će kroz taj klub djelovati kao neovisna zastupnicaU priopćenju povodom pridruženja u Klub HSLS – BUZ Rusak je naglasila da se razvojem političke situacije njezine želje da djeluje u politici u pravcu razvoja i unapređenja znanosti i obrazovanja nisu razvijale u željenom pravcu.

”Kao znanstvenica potvrđene i dugogodišnje bogate karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te stručnjakinja za visoko obrazovanje u jesen 2015. odlučila sam se uključiti u izborni proces, i to kao neovisna kandidatkinja na platformi Mosta. Nikada nisam bila član niti jedne političke stranke do ovih izbora i u izborni proces sam ušla isključivo kao nezavisni stručnjak s bogatom akademskom karijerom, materijalno osigurana i čistih namjera.

Nakon izbora postala sam saborska zastupnica. Razvojem političke situacije moje želje da djelujem u politici u pravcu razvoja i unapređenja znanosti i obrazovanja nisu se razvijale u željenom pravcu. Imajući na umu da je HSLS od svog osnutka uvijek oko sebe okupljao intelektualce, stručnjake i znanstvenike koji su stavljali interes Hrvatske na prvo mjesto, smatram da svoje djelovanje kao neovisne saborske zastupnice upravo trebam usmjeriti kroz Klub zastupnika HSLS – BUZ”, poručila je Gordana Rusak.

Njezinim odlaskom stranka Drage Prgomete ostala bez saborskog kluba za čije osnivanje prema saborskom poslovniku treba najmanje troje zastupnika.

Predsjednik Kluba zastupnika HSLS-BUZ, Dario Hrebak naglasio je da će uključivanje saborske zastupnice Gordane Rusak u Klub HSLS-BUZ biti izniman doprinos radu HSLS-a u Hrvatskom saboru.

”Očekujemo njezin velik angažman na izgradnji modernog, liberalnog političkog centra. Pristupanjem Gordane Rusak naš je program dobio značajan poticaj i za učinkovitiji razvoj znanosti i obrazovanja što ćemo svakako, ne samo u redovima HSLS-a nego i Domoljubne koalicije, znati cijeniti”, ustvrdio je Hrebak

D.L./Foto:

‘.


Komentari
Share Button