HRT: Za seriju Pupovčeva urednika 12 milijuna, a za film o Vukovaru nula kuna

studeni 15, 2017 maxportal
Share Button

Seriju “Novine”, čija se druga sezona najavljivala snimati ove jeseni, pa je prologinarana za početkua iduće godine, svi su popljuvali. “Smeće”, “dno dna”, “loše”, “očajno” komentari su nezavisnih kritičara.HRT je s produkcijskom kućom Drugi plan za 12 epizoda ugovorio cijenu od 10,86 milijuna kuna ili 905.000 kuna po jednoj epizodi. Scenarij za seriju “Novine”, zamišljenu u kroz tri sezone, napisao je Ivica Đikić, a režirao Dalibor Matanić.

Gledanost u elitnom nedjeljnom terminu nakon večernjeg Dnevnika, bila je 2 (dva) posto. Hvalili su je samo prijatelji režisera, urednika i scenarista. I novinari koji su izravno vezani za seriju. Negativnom ju je ocijenio  i Nenad Polimac koji se smatra pripadnikom tog klana.

“Nepojmljivo loše, glupo i dosadno. Najgora je režija. U usporedbi s ovim đubretom, više nego osrednji stari film Fadila Hadžića ”Novinar” , izgleda kao remek-djelo. ‘Novine’ su u zanatskom smislu debakl. I scenarij je razočarao, sumnjam da bi čak i dobar režiser iz toga nešto izvukao”, napisao je  Denis Kuljiš.

Nakon što su svi matematički pokazatelji za seriju bili poražavajući, autori kreću u medijsku kampanju, hvale se prstižnim priznanjima i pozivom ne međunarodne festivale.

       > Denis Kuljiš o tv-seriji ‘Novine’: Nepojmljivo loše, glupo i dosadno

Producenti su medijima ponudili i jednu veliku laž da je za seriju, kao producent i glumac, zainteresiran George Clooney. ( Nekad su na HRT-u bolje lagali).

Druga epizoda serije “Novine” iz sfere medija prelazi u politku. Naglasak je na sudbini ambicioznog političara, predsjedničkog kandidata, i njegovoj nemilosrdnoj borbi za vlast.

U konkurenciji za snimanje na HRT-u se našao i igrani film serijal “Šesti sutobus” na temu Vukovara i Ovčare. Kroz priču o šestom autobusu za Ovčaru, za koji se ne zna gdje je završio s ljudima koji se vode kao nestali, opisuje se vukovarska saga od početka rata u Vukovaru do Ovčare.

No, za seriju i film o Vukovaru i Ovčari na HRT-u, još uvijek, nema novca.

Da je scenraij napisao bivši urednik Pupovčevih Novosti Đikić i da režira Matanić, novac bi se vjerojatno brzo našao. Samo, tko bi to gledao.

M. Marković/foto:

Komentari
Share Button