BIJELI BOŽIĆ – Krajem mjeseca kiša i snijeg

prosinac 14, 2014 maxportal
Share Button
Premda su trenutačne temperature za ovo doba više nego ugodne hladniji dani su pred nama.Prema dugoročnoj prognozi meteorologa druga polovica prosinca donijeti će nam zahlađenje, a izgledno je i da bi vrijeme blagdana moglo biti obasuto pahuljama.

Razdoblje stabilnijeg i hladnog vremena očekuje se od 11. do 16. prosinca, s postepenim porastom temperature od 14. prosinca.

U tom periodu preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom moglom u kontinentalnoj Hrvatskoj, a u Dalmaciji sa dužim sunčanim razdobljima.

Jutarnje temperature na kopnu će se kretati oko -4, dok će u Dalmaciji biti oko nule. Maksimalne dnevne temperature dostizati će vrijednosti oko 4 Celzija u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj, a u Dalmaciji oko 10 stupnjeva.

U razdoblju od 17. do 23. prosinca u većem dijelu Hrvatske očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom i snijegom. Jutarnje temperature će se kretati oko – 5, a u Dalmaciji oko 1 stupanj, dok će maksimalne dnevne u gorskoj Hrvatskoj dosezati do 4, a u Dalmaciji do 12 stupnjeva.

Komentari
Share Button