Darko Pavičić: Papa će Međugorje priznati kao svetište, ukazanje Gospe još će pričekati

lipanj 12, 2015 maxportal
Share Button

“Vidioci nisu nikakvi razbojnici. To su kvalitetne osobe, dobri vjernici koji su pretrili mnogo nepravednosti, ispitivanja i tortura. Kongregaciju za nauk vjere je vjerojatno iziritiralo najavljivanja vidioca da će se susresti s Gospom.”“Došlo je do medijske manupulacije jer mediji zlonamjerno nasrnuli na vidioce pa i donijeli odluku o Međugorju. Papa Franjo je u svojoj propovijedi govorio o kršćanskom identitetu, upotrijebio je dosjetku, no netočno je tu dosjetku izvesti kao generalni papin zaključak i dogmu” rekao je u Studiju 4 HRT-a Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista koji godinama piše o religijskim temama i slovi kao dobar poznavatelj tih tema.

“Međugorje je tabu tema, no jedno je sigurno – papa Franjo je u zrakoplovu iz Sarajevo za Vatikan rekao novinarima da je komisija završila svoj posao i da je predala papi analizu i zaključke koje je on uzeo u obzir, da će Kongregacija za nauk vjere raspravljati o tim zaključcima te da će dati smjernice biskupima. Sve ostalo su čiste manipulacije”, rekao je  Pavičić,

Komentirajući medijske napise da će papa Franjo u narednim danima odlučiti o statusu Međugorja Pavičić je rekao:

“Smjernice će se vjerojatno najviše odnositi na vidioce i njihova gostovanja diljem svijeta koje su u posljednje vrijeme i otkazivali i upravo se iz tih otkaza gostovanja sluti da će Vatikan vidioce povući prema Međugorju. Šef vatikanskog tiskovnog ureda je potvrdio hrvatskom novinaru da se odluka o statusu Međugorja još ne očekuje.”

“Kongregaciju za nauk vjere je vjerojatno iziritiralo najavljivanja vidioca da će se susresti s Gospom. To je uznemiravalo i vjerničku javnost i tu je Crkva morala reagirati”, smatra Pavičić te nastavlja da će upravo vidioci prvi poslušati odluke Kongregacije za nauk vjere.

Govorći o vidiocima Pavić je ocjenio da “oni nisu nikakvi razbojnici. To su kvalitetne osobe, dobri vjernici koji su pretrpjeli mnogo nepravednosti, ispitivanja i tortura.Kongregaciju za nauk vjere je vjerojatno iziritiralo najavljivanja vidioca da će se susresti s Gospom”

Pavičič je ocijenio da će Vatikan Međugorje priznati kao svetište:

“Moguće je da će Međugorjem upravljati netko u ime Vatikana, ali ukazanja neće biti priznata – dokle god će vidioci biti živi, a možda ni tada. Pokušat će uputiti kritika silnoj urbanizaciji i urbanističkom kaosu, te će ljudi koji tamo dolaze biti koordinirani. Međugorje i danas funkcionira tako – kao svetište”, objasnio je Pavičić zaključivši da je “afera oko statusa Međugorja najviše je naštetila samim vjernicima koji su brzo zaboravili papine poruke mira upućene svim ljudima u Sarajevu”.

D. Lukić/Foto:Večernji list

Komentari
Share Button