Glasnović na pogrebu žrtava iz Hude Jame: “Knin je oslobođen, Zagreb je još pod okupacijom”

listopad 28, 2016 maxportal
Share Button

Na mariborskom groblju Dobrava pokopani su posmrtni ostaci 778 dosad ekshumiranih žrtava iz rudnika Barbarin rov kod sela Huda Jama. Jedno je to od najokrutnijih stratišta nakon Drugoga svjetskog rata u Sloveniji u kojem je ubijeno više od 2.000 HrvataNa pogrebu su govorili slovenski predsjednik Borut Pahor, predstavnik obitelji stradalih u Hudoj Jami Peter Sušnik te predstavnici Katoličke crkve u Sloveniji i Hrvatskoj.

Pogrebu  je nazočilo i naviše izaslanstvo Republike Hrvatske – predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Sabora Božo Petrov i predsjednik Vlade Andrej Pleković.

Među više od tisuću nazočnih iz Hrvatske, uglavnom branitelja, bio je i general Željko Glasnović koji je pogreb komentirao na Facebooku:glasnovic-pogreb-huda-jama-2

“Slovenija – najveće neobilježeno stratište u Europi – samo oko Maribora, Julijskoj krajini i Maceljskoj gori ima 20 Srebrenica

Trag kostiju žrtava Jugo-komunizma proteže se od Austrije do bugarske granice. Bez pravde i istine pomirenje je iluzija. Knin je oslobođen, Zagreb je još pod okupacijom”, napisao je general Glasnović.

 

Komentari
Share Button