GORAN MARIĆ: SDP-ova pljačka stoljeća – Kupiš za 34 milijuna, prodaš za 2 milijuna kuna

3 prosinca, 2015 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

U EMISIJI Bujica Velimira Bujanca gostovao je saborski zastupnik HDZ-a Goran Marić. Tema razgovora je DUUDI i  ‘SDP-ova pljačka stoljeća’.



MARIĆ:  Ove godine je objavljena revizija kulturnih ustanova. Pet je nepovoljnih revizija, jedna od njih i za HNK u Rijeci! Oliver Frljić riječko kazalište vodi na kriminalan način… Na primjer: za sve poslove prijevoza angažiraju tvrtku osobe bliske Frljiću, zaposlene u HNK!

Voditi kazalište u Rijeci kao što to radi Frljić – u ekonomskom smislu – a utvrdila je revizija – znači mrziti Hrvatsku!

Dr. Goran Marić u emisiju je došao izravno s pregovora s Mostom:

– Pregovori su nastavljeni, donijeli su dosta dobra političkoj sceni. HDZ čini sve da ne dođe do novih izbora, no ta opcija nije isključena! Ako netko uistinu želi promjene, reforme, onda je to moguće samo s Domoljubnom koalicijom. Dosadašnja Vlada je samo zapuštala Hrvatsku!

MARIĆ O NOVOM PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA: – O nastupu na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora razgovarat ćemo ujutro na Klubu zastupnika… Tada ćemo odlučiti koga podržavamo za predsjednika Hrvatskog sabora!GORAN MARIĆ, BUJICA,

BUJICA OTKRIVA! DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO I POLICIJSKI USKOK AKTIVNO SU UKLJUČENI U PREGOVORE O FORMIRANJU NOVE VLADE!

MARIĆ: – Nije dobro da se represivni sustav miješa u političke procese, to podsjeća na totalitarna vremena, za koja smo mislili da su iza nas! Kako je uopće moguće koaliciju dogovoriti bez razgovora? Ne znam što tu policija ima raditi. Na žalost, u Hrvatskoj je sve moguće.

Na postavljeno pitanje voditelja zar u razgovorima Drage Prgometa i Zorana Milanovića u stanu Ante Kotromanovića isto nema elemenata moguće političke korupcije i zašto i to policija ne istražuje kao Mirka Raškovića, dr. Marić odgovara:- Niti u jednoj demokratskoj zemlji, ne bi tako olako prošla ta činjenica. Još predsjednik Vlade kaže da je to normalno – da se oni nalaze po privatnim stanovima. Pa to je skandalozno!

BUJICA DOZNAJE: Nenad Volarević, direktor Jadranskog osiguranja, požalio se dvojici lijevih političara na pritisak Zorana Milanovića, koji mu je rekao da poduzme što god zna i umije i uvjeri Mirka Raškovića da ne podrži Domoljubnu koaliciju i da se vrati SDP-u i Pupovcu!

MARIĆ: To sve upućuje da se ne biraju sredstva za zadržati vlast, ali ne da bi se vladalo, nego da bi se prikrilo što se radilo protekle četiri godine!

VIDEO PRILOG: MLADEN PEJNOVIĆ – MILANOVIĆEV KOMESAR ZA DRŽAVNU IMOVINU ZAMRAČIO 16 MILIJARDI!

U sjeni iscrpnih pregovora o sastavljanju nove Vlade, ostala je vijest koja bi u svakoj normalnoj državi bila danima broj 1: Državna revizija utvrdila je i javno obznanila masovne nepravilnosti u radu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i nevjerojatnu rupu veću od 16 milijardi kuna! SDP-ovu pljačku stoljaća pokušalo se zataškati, a milijarde su misteriozno nestale na putu između odluke Milanovićeve Vlade i knjigovodstva DUUDI-ja.

Revizija je utvrdila veliku količinu preplaćenih intelektualnih usluga, nenaplaćenih najamnina, bespotrebno plaćenih usluga i pljačke iznimno vrijedne državne imovine. Negativno mišljenje revizije objašnjeno je na čak 48 stranica iscrpnog izvješća, no Državno odvjetništvo i institucije sustava još uvijek nisu reagirale. O nepovoljnom mišljenju revizije vezanom uz poslovanje DUUDI-ja jučer je u predsjedničkim dvorima s glavnim državnim revizorom Ivanom Klešićem razgovarala predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović.

O ozbiljnosti situacije govori i činjenica da se o razgovoru koji je vođen u četiri oka, javnost izvjestilo tek kratkim priopćenjem. I domoljubna opozicija u više je navrata upozoravala na netransparentan rad DUUDI-ja te naročito – njegovog šefa Mladena Pejnovića. Riječ je o starom komunističkom kadru, kojeg je Zoranu Milanoviću preporučio njegov otac – kontroverzni Stipe Milanović.

Dvojica komunističkih veterana znaju se još od 80-ih, a Mladen Pejnović je kao istaknuti omladinski funkcioner iz Plavog vlaka u Beogradu čak iznio Titovu štafetu! Koliko su Milanović i Pejnović zapravo bliski, možda najbolje govori podatak da je šef SDP-a jedino prvom čovjeku DUUDI-ja bio spreman ustupiti premijersko mjesto u slučaju koaliranja s Mostom.

PERO KOVAČEVIĆ, pravni ekspert: „Tu se ne radi o slučajnim pogreškama, ovo je namjerno smišljeno i mislim da je riječ o protuzakonitim aktivnostima, teškom kriminalu kojim bi se pod hitno trebao pozabaviti DORH, koji inače selektivno obavlja svoj posao!“

MARIĆ: – Ovdje primjećujem dva hendikepa – profesionalni i emocionalni! Kod Pejnovića i SDP-a riječ je o neodgovornosti, primitivizmu i vandalizmu prema hrvatskoj državnoj imovini! Revizija govori o drskim propustima – da se nekretnine daju podobnima i gospodarski krajnje sumnjivima, bez pravne osnove. Nije se evidentiralo ni stjecanje ni oduzimanje državne imovine. Odstupa se 16,6 milijardi kuna! A

ko su državni revizori u četiri mjeseca to mogli vidjeti, kako nije DUUDI u četiri godine!? Evo – na primjer, predstečajnom nagodbom od privatne osobe Pejnovićev DUUDI je preuzeo zemljište tobožnje vrijednosti 34 milijuna kuna, a poslije ga, nakon tri mjeseca, oglašavaju u vrijednosti od svega 2 milijuna! A nisu ga ni tako uspjeli prodati… Pa tko će sad proračunu nadoknaditi tih 34 milijuna – ili 32 ako ipak uspiju s prodajom?! To su novci svih nas…

MARIĆ O KUPARIMA – Oni su dati u koncesiju na 99 godina, neposredno prije izbora. U zaključku DUUDI-a stoji da je to bio „najpovoljniji“ ponuđač, a taj ponuđač je bio jedini i registriran je tri mjeseca nakon otvaranja natječaja! Zar to ne upućuje na netransparentnost i kriminal?!

Nemaju niti jednog zaposlenog, osnivač je u Austriji, skriven preko nekoliko tvrtki s nula zaposlenih i povezan je s jednim Rusom, koji ima nekoliko tvrtki u Hrvatskoj, a one su dužne milijune! Mislim da je svakom jasno o čemu se radi i zašto žele zadržati vlast pod svaku cijenu…

VIDEO PLUS! KOTROMANOVIĆEV IZLET NA LOŠINJ!
Na koliko transparentan način se rasprodaje vrijedna državna imovina, možda i najbolje pokazuje primjer Ante Kotromanovića. SDP-ov ministar obrane izazvao je neviđeni bijes svog prijatelja i šefa Zorana Milanovića, zbog toga što su novinari otkrili kako je prije dva tjedna privatnim zrakoplovom u vlasništvu Jadranka Hotela, letio na kraći obiteljski odmor, na otok Lošinj.

Kotromanović je u lošinjskom hotelu boravio pod lažnim imenom, a sponzor njegova putovanja bio je, navodno, Mihajlo Perenčević, predstavnik ruskog kapitala u Jadranka Hotelima i zainteresirani kupac tamošnje vojarne Kovčanje. Kotromanovićev izlet koji su očito platili Rusi, nije prvi njegov odlazak na Lošinj. U Jadranka Hotelima viđen je još u rujnu – i to u društvu Mladena Pejnovića, šefa Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

MARIĆ: – Ne mogu se sjetiti niti jednog ministra zbog kojeg se Milanović ne bi trebao barem malo zacrveniti! Pa po mene nikada nitko na ovakav način nije poslao niti auto, a kamo li avion!

BUJICA OTKRIVA: ZORAN MILANOVIĆ JE DOSLOVCE POLUDIO NA KOTROMANOVIĆA ZATO ŠTO NOVINARIMA NIJE LAGAO O LETU NA LOŠINJ – TRAŽIO JE OD NJEGA DA KAŽE KAKO JE LET SAM PLATIO, A NE RUSI!

Ne bi li bilo normalno da se prodaja nekog atraktivnog državnog objekta na Jadranu objavi npr. u Financial Timesu pa da se onda jave globalni igrači poput Hayata, Intercontinentala i sličnih, kojima nije problem na transparentan način platiti još i veću cijenu – zanimalo je Bujanca… I Croatia osiguranje je tako prodana, odluku je donijela Vlada, ne Sabor. Inače bi stvari bile drugačije – odgovorio je Marić.

Zanimljivo je to s nekretninama. Imamo premijera koji je za vrijeme mandata sa svih svojih nekretnina skinuo hipoteke. Imamo ministra obrane koji je riješio svoje stambeno pitanje… Neki govore da su Rusi bili izdašni oko projekta na Lošinju i to unaprijed – jesu li to koincidencije – pitalo se Marića: – To će utvrditi institucije sustava kada budu istinski neovisne. Zato se Milanović i SDP boje promjene vlasti!

 

DR. IVO BANAC, PROFESOR S AMERIČKOG YALEA: – Potpuno je neprihvatljivo i nezabilježeno da jednog NATO-ministra na ovakav način privatno časte Rusi! Ante Kotromanović izazvao je jedan od najvećih skandala, a zabrinjavajuće je da se na Jadranu ključni objekti na strateškim mjestima prodaju Rusima, tobože za turizam! Svi znamo što sve stoji iza takvih aktivnosti i imamo razloga biti zabrinuti!

Tijekom Bančeva javljanja, u Bujici su puštene i fotografije Mladena Pejnovića iz 1980. na kojoj nosi štafetu u Beogradu, prilikom dolaska Plavog vlaka s posmrtnim ostacima jugoslavenskog diktatora Tita. Banac je komentirao: – To je nasljeđe zbog kojeg nam u Hrvatskoj danas i jest ovako loše! Kod Pejnovića je problem što ga naše službe očito nisu provjeravale…

MARIĆ O PEJNOVIĆU: – Nije toliki problem što se Pejnović ponosio štafetom 1980. nego je problem što se on s tim ponosi i danas!

V. Bujanec/Foto:Screenshot

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->