Luka Podrug: “Ostojić mi se 2003. žalio da je smijenjen jer je otkrio kriminal u Mesićevom uredu!“

21 svibnja, 2016 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

PRAVAŠKI političar iz Splita, dugogodišnji dužnosnik HČSP-a Luka Podrug, gostujući u Bujici iznio je ekskluzivu:



– U trenutku kada je Ivo Sanader došao na vlast, iza Ivice Račana – kada je Ranko Ostojić kao ravnatelj policije smijenjen, a milošću Sanadera i Pavića postavljen u upravu „Slobodanove“ Dalmacije, ogorčen što je tako „kažnjen“, meni osobno je kazao da je smijenjen zbog toga što je otkrio da je Ured tadašnjeg predsjednika Mesića centar svih kriminalnih djelatnosti u Hrvatskoj državi, od kriminala s naftom, drogom i mnogih drugih međunarodnih kriminalnih aktivnosti! To mi je osobno rekao sadašnji Ostoja Ranković, a tada sam ga još zvao Ranko Ostojić!

Mesić sada napada Karamarka i kaže ‘zamislite da je moja žena ili član uže obitelji sudjelovao u takvom nečemu’… A što je s „Termama Zagreb“ i Sašom Mesić, jedino ako mu Saša Mesić nije kćer! Projekt koji nikada nije zaživio, a financirala ga je INA u vrijeme Mesićevog prijatelja Tomislava Dragičevića. I sada Mesić tako nešto govori, a riječ je o neviđenom kriminalu…

Bujica je započela emitiranjem priloga o polaganju vijenaca ispred spomenika 9. bojne HOS-a „Vitez Rafael Boban“ u Splitu. Spomenik je položio najpopularniji hrvatski ministar dr. Zlatko Hasanbegović. Ekskluzivne izjave ministra Hasanbegovića dobila je novinarka TV Jadran Lea Vukić, a prenijela Bujica na 10 televizija u Hrvatskoj, Herceg-Bosni i u iseljeništvu.

HASANBEGOVIĆ ZA BUJICU: „HOS JE UZOR NAŠOJ DJECI, A SPOMENIK U SPLITU ZNAK HRVATSKOG PRKOSA!“

Tekst priloga prenosimo u cijelosti: U nazočnosti više stotina splitskih Hrvata, ratnih veterana i članova njihovih obitelji, ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović jučer je ispred spomenika palim pripadnicima HOS-a, na Splitu 3 – položio vijenac. Iz pouzdanih izvora Bujica doznaje da je vijenac za 46-ero pripadnika 9. bojne HOS-a „Vitez Rafael Boban“ Hasanbegović položio mimo protokola, na osobno inzistiranje i u dogovoru ratnim zapovjednikom legendarne postrojbe – Markom Skejom.

Za razliku od SDP-ovog zloglasnog ministra Ostoje Rankovića koji je maskiranim milicajcima naredio da pod okriljem mraka, oskrnave spomenik poginulim herojima, Hasenbegović se HOS-ovcima poklonio na dostojanstven način. Doživio je prave ovacije, pozdravljali su ga brojni građani, ali i prekaljeni ratnici koji su na svečani događaj poveli cijele obitelji. Tijekom boravka u Splitu najpopularniji ministar hrvatske Vlade odao je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima kod središnjeg križa na Lovrincu, a nije zaboravio niti pale Bošnjake u Domovinskom ratu.

Iako je višednevni posjet ministra Hasanbegovića Splitu bio društveni događaj prve kategorije, kamere nekih nacionalnih televizija ignorirale su ga. Dobro upućeni to smatraju posljedicom medijskog reketa koji anti-hrvatske udruge umrežene s velikim dijelom medija, već mjesecima provode nad najpopularnijim hrvatskim ministrom.

LUKA PODRUG: – Stvarno mi je bila čast jučer biti u Splitu i prisustvovati jednom veličanstvenom činu kada se jedan hrvatski ministar, doslovce HRVATSKI ministar, poklanja najboljim hrvatskim ratnicima i kaže da se baš želio pokloniti i staviti vijenac pred tim spomenikom prkosa, tako ranjenim spomenikom, sa isklesanim pozdravom „Za dom – spremni“, pod kojim su pali hrvatski branitelji… To je osnovna razlika između one bivše vlasti i ove sada!

TKO JE OSKRNAVIO SPOMENIK HOS-a?

PODRUG: – Onaj zloglasni Ostoja Ranković, ministar milicije je zapovjedio i poslao jednu posebnu postrojbu koja je maskirana poput zadnjih zločinaca, došla srušiti spomenik hrvatskih branitelja! Upozorio sam na to više puta pa i sada prozivam novog ministra policije Vlahu Orepića da javno obznani imena tih ljudi – da ih odstrani iz policije i da se pokrene kazneni postupak za to jedno zlodjelo – i protiv nalogodavca Ostoje Rankovića i protiv onih koji su to izveli. Jer, rušiti hrvatske spomenike – u povijesti su to činili samo četnici, a ovdje to nisu napravile nikakve marginalne „antifašističke“ skupine nego tadašnja zločinačka Milanovićeva vlast!

Luka Podrug komentirao je i vlastiti odnos prema novoj vlasti: – Mi domoljubi svaki puta idemo na izbore, izaberemo svoje predstavnike, s namjerom da uzmu vlast i da provedu ono za što su bolji od njih dali svoje živote. Ali, stalno nam se događa kad mi već nekoliko garnitura tako izaberemo na vlast, oni se počnu ponašati kao da se vlast nije promijenila. Zašto se ne ponašaju kao Hasanbegović?! Dio sam Domoljubne opcije, svojim glasom i angažiranjem činili smo sve da smijenimo onu zločinačku, antihrvatsku vlast koju je personificirao Ostoja Ranković.

Nikome više ne želimo davat kredit da ne preuzme stvari u svoje ruke… Ja ih sad već pitam za rezultate, prestanite se svađati i napokon preuzmite vlast – i vi u Mostu i vi u HDZ-u, u Domoljubnoj koaliciji!

CRTANJE SVASTIKE NA POLJUDU ORGANIZIRAO JE VRH SDP-a!

Hrvati su nevjerojatno naivan narod. Sjetite se kada su devedesete KOS-ovci minirali Živodvsko groblje u Zagrebu i pokušali Hrvatsku optužiti za „fašizaciju“. Apsolutno je isti rukopis i na Poljudu sa svastikom! Sve je organizirano iz vrha SDP-a! Zajedno s Josipovićem i Milanovićem, proizveo ju je Ostoja Ranković s tadašnjom orjunaškom upravom Hajduka! Veselim se tome da Hajduk napokon dolazi u hrvatske ruke…

Da je netko na Poljudu ispisao „Za dom – spremni“ ili slovo „U“, ja bih prvi rekao da je to napravio neki hrvatski nacionalist, ali još nisam našao Hrvata koji bi nacrtao svastiku. Što svastika znači Hrvatima – ništa! To je čista labradorska, kosovska provokacija koja je napravljena ne od pojedinca, već od sustava. Pa tamo ima toliko kamera, to se nije moglo nikako sakriti. Istraga se opstruira, a politika i sada o tome šuti.

Podrug je komentirao i izbacivanje splitskog gradonačelnika iz SDP-a: – Baldasar je pokazao da bez obzira na ideološke razlike, možemo zajedno cijeniti temelje suvremene Hrvatske na koje je ukazao Hasanbegović, a to je Domovinski rat. I onda su mu zagovornici politike „MI ILI ONI“ skinuli glavu. To apsolutno odgovorno mogu reći.

Vodstvo SDP-a predvode mrzitelji Hrvatske države! Jedini i glavni razlog zbog kojeg su smijenili Baldasara i srušili cijelu njegovu organizaciju je korektan odnos prema hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu. Što bi drugo bilo koji hrvatski gradonačelnik trebao napraviti nego se pokloniti hrvatskim braniteljima?!

Poznati splitski pravaš komentirao je slučaj Šimunić: – Kako je moguće da u vrijeme zločinačkog bivšeg režima Zorana Milanovića Josip Šimunić dobije kaznu zbog „Za dom – spremni“ od 5.000 kuna, a sada kada je Domoljubna koalicija na vlasti, on dobije trostruko veću kaznu?!

Podrug je ogorčen zbog presude Tomislavu Merčepu: – Nema četnika koji je napravio zločine u Hrvatskoj, a kojeg naš Vrhovni sud nije sposoban osloboditi! Nema hrvatskog branitelja kojeg oni neće osuditi, od Norca, preko Glavaša pa sve do Merčepa!

PODRUG: TKO IZ HDZ-a ŠTITI ČLANOVE RAKIĆKINOG VIJEĆA?!

Index, to obavještajno podzemlje kojeg vodi osuđeni kriminalac, bez ikakvih posljedica vrijeđa ne samo generala Mirka Norca – nego i osjećaje 90 posto građana Hrvatske koji su katolici, u slučaju svetog Leopolda Mandića. A onda Vijeće za elektroničke medije koje je prije toga zabranilo jednu televiziju kada je ukazivala na četnike – i dalje stoji. Nitko ne smjenjuje njihove članove! Zašto Rakićka i dalje stoji?

Pitam Andriju Mikulića iz HDZ-a zašto to nije na dnevnom redu u Saboru?! Zašto Vijeće nije smijenjeno, zašto procedura koju je započeo Hasanbegović nije provedena do kraja? Sad nam se doslovce rugaju i kažu da nema mržnje, tamo gdje se mržnja mjeri u tonama!

„NE SMIJU NAS PREVARITI KO’ SANADER!“

Već nas je jednom prevario Ivo Sanader. On je zahvaljujući splitskoj Rivi dobio naš glas, a onda je provodio detuđmanizaciju koja je u stvari bila dehrvatizacija. On je proizveo sve te puste tzv. nevladine udruge koje su u stvari vladine, špijunske i vanjske udruge koje služe isključivo za blaćenje Hrvatske države. Ako sadašnja vlast misli ići smjerom Ive Sanadera, puno je bolje već danas raspustiti Sabor i ići na nove izbore!

U Bujici je emitiran video Televizije Jadran na kojem se vidi kako je ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović odbrusio provokatorici u Splitu: „Pitajte žrtve Josipa Broza Tita kako se osjećaju na Trgu maršala Tita!“

PODRUG: – Ovako govori hrvatski ministar! Radi njegovog posjeta Splitu, barem za 30 posto ću smanjiti kritiku koju sam mislio izreći na račun nove vlasti! Uzdam se da će se i drugi ministri početi ponašati kao Hasanbegović. Tuga je doći u Zagreb i vidjeti da najljepši trg u glavnome gradu nosi ime tog polupismanog bravara Josipa Broza, za kojeg nitko ni ne zna kada se rodio, ni tko je ni što je… Za koji dan će opet biti bal vampira, sa zvijezdama petokrakama, jugoslavenskim zastavama, šumadijskim kolima… Pitam ove što progone križeve i pozdrav „Za dom – spremni“, što će raditi kada ćemo u Kumrovcu gledati neprijateljsku, antihrvatsku ikonografiju?!

LORA JE MONSTRUOZNA KOS-ovska KONSTRUKCIJA, NA KRVI MOMAKA IZ 72. BOJNE, MLADEN BAJIĆ JE NAPRAVIO KARIJERU!

Podrug je u Bujici komentirao i spomenik koji će Split podići 72. bojni Vojne policije HV-a, ali i tzv. slučaj Lora: – Za kapric antihrvatima u Gradskom vijeću Splita, izglasali smo da Split plati spomenik 72. bojni Vojne policije! Bio sam časnik Hrvatske vojske, u trenutku kada sam radio u vojnoj Sigurnosno informativnoj službi, Mladen Bajić je bio jedan mali potrčko u sudu i tužiteljstvu. Lora je monstruozna KOS-ovska konstrukcija koja je proizvedena iz vrha srpske obavještajne službe, sa suradnicima u hrvatskim medijima i hrvatskim sudovima i tužiteljstvima.

O Lori se stvorila slika kao o koncentracijskom logoru. Uopće se ne bih čudio da Srbi nakon što kažu da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 ljudi, sada kažu da je Lora odmah iza Jasenovca i da je tamo ubijeno 500 do 600 tisuća Srba! Oni su spremni za takvu razinu propagandne laži! U Lori nije bio nikakav logor, niti mučilište. Tamo su bili zarobljeni četnici, zajedno s hrvatskim vojnicima. U Lori je na primjer, jedan fizički izuzetno spreman zatvorenik udario stražara i pokušao pobjeći. Pucali su za njim i ubili ga. Zamislite da danas u bilo kojem zatvoru, bilo gdje u Hrvatskoj, zatvorenik nasrne na čuvara i da bude ubijen kod pokušaja bijega. Pa onaj tko bi ga ubio, bio bi nagrađen od strane ministra, zato jer radi svoj posao. A ovdje se nije radilo o običnim zatvorenicima, već o opasnim teroristima, agresorima! Lora je jedna monstruozna laž. Na toj laži, na krvi tih momaka, Mladen Bajić je napravio karijeru!

Mladen Bajić i njegove kolege su dali nalog Vojnoj policiji da pritvore Srbe osumnjičene za ratne zločine – da bi za nekoliko godina taj isti Mladen Bajić, optužio Vojne policajce da su oni civile neovlašteno zatvarali u Lori! A postoji u spisu dokumentacija s potpisom Mladena Bajića i njegovih kolega – nalozi koje su Vojni policajci samo izvršavali. Npr. Emilija Bungura iscrpljuju na nečovječan način, kršeći sve zakone i sve norme… To je sramota Hrvatske države i hrvatskog pravosuđa! I nakon svega toga se ovrhama od tih ljudi traži da plate ratnu štetu Srbima! To je sramotno, koliko smo mi ratne odštete naplatili od Srbije?!

HAJDUK I DINAMO ZA VUKOVARSKI VODOTORANJ!

Upravo je Luka Podrug došao na ideju da Hajduk i Dinamo odigraju veliku utakmicu, s koje bi cijeli prihod od ulaznica išao za obnovu vukovarskog vodotornja: – Ja sam odgojen uz načelo „Naprid plavi, na čelu su bili, Hrvatska se od Srbije dili!“ Vjerujem da će nova uprava Hajduka, uz pokroviteljstvo hrvatskih branitelja, prihvatiti susret s Dinamom i odigrati utakmicu za obnovu vukovarskog vodotornja! Na utakmici će sve tribine vikati „Za dom – spremni!“

U Bujici je puštena snimka norijade iz Dubrovnika, na kojoj maturanti Pomorsko-tehničke škole pjevaju Thompsonove pjesme i viču „Za dom spremni’“. Podrug je komentirao: – Zabranjeno voće je naslađe voće. Imamo maturante koji prkose, što više njima nešto braniš, oni će po svom! Da hrvatski narod nema nacionalnu svijest, mi ne bismo danas imali državu. Mi državu imamo zahvaljujući Božjoj pomoći i Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. Sa krunicom oko vrata i pozdravom „Za dom – spremni“, mladež slična ovoj u Dubrovniku, na početku svoga života je otišla u rat. „Za dom – spremni“ nije bio samo pozdrav HOS-a već cijelog naroda, naših očeva, majki, braće i sestara… Tako su pozdravljale i gardijske brigade i svi ostali…

Apsurdno je da danas ovisimo o nekom „milicioneru“, redikulu na nekom paraobavještajnom portalu kao što je Index i slično… I oni su nam nametnuli osjećaj kao da je nešto zabranjeno, a taj pozdrav nije uopće zabranjen niti jednim zakonom. Poručujem vlasti da nas ne može koristiti samo u predizbornoj kampanji i kad barut miriše, zato za sada imaju žuti karton. Kada dođu do fotelja, kada se barut ohladi – HOS-ovci i pravaši im više ne trebaju pa bi zabranjivali i pozdrav s kojim su naši ginuli, ali neće moći!

Luka Podrug pohvalio je Karamarkov odlazak u Bleiburg i ustvrdio da ga se napada zato jer ne da ministra Zlatka Hasanbegovića: – Treba pozdraviti njegov odlazak u Bleiburg. Odlazak cijele garniture. Povratak pokroviteljstva je dobar potez, svaka čast i predsjedniku Sabora. U tom smislu, dajem im podršku. Problem je što je u nas oporba nametnula ritam. Umjesto da na vidjelo izađe cijeli kriminal Milanovića i njegove obitelji, Ostoje Rankovića i njegove obitelji, Ivana Vrdoljaka i njegove obitelji, oni napadaju nas za izmišljene afere, a pozadina je duboko ideološka.

Zašto je Stipi Mesiću toliko stalo do ureda, zanimalo je voditelja, a Podrug je odgovorio: – To su ljudi navikli na privilegije. Oni su čitav život navikli na privilegije. Komunizam je najveće zlo u ljudskoj povijesti. To su demagozi koji sve što imaju – ukrali su, prevarili su i nikada ništa nisu radili! Umjesto da im se podvuče crta i ispostavi račun za izdaju i kriminal, oni bi sada nama solili pamet i smjenjivali Karamarka i Hasanbegovića! Ja se čudim i pitam tko je u ovoj zemlji na vlasti, kao da je SDP još uvijek na vlasti – pa kada ćemo mi preuzeti vlast?!

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

https://www.youtube.com/watch?v=2tGkwCBqvrE&feature=youtu.be


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->