Mladen Pavković: Što nisu zabranili HRT kad su dva sata prenosili kukasti križ“?

siječanj 23, 2016 maxportal
Share Button

258SRAMOTA! Vijeće za elektroničke medije, na sjednici održanoj 22. siječnja 2016., donijelo je jednoglasnu odluku o privremenom oduzimanju koncesije nakladniku Z1 televizija d.o.o. na tri dana zbog emitiranja emisije Markov trg, urednika i voditelja Marka Juriča dana 19. siječnja 2016.Predsjednica Vijeća je Mirjana Rakić, inače stari komunistički novinarski kadar, koju je Sunčana Glavak optužila da je u vrijeme kad je umro prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman za njega rekla da je ratni zločinac i da svatko tko se time ne slaže može napustiti (HTV-ov) kolegij! (Slobodna Dalmacija, 29. siječnja 2014.).

Toj oronuloj  novinarskoj kameleonki još bi se svašta moglo prepisati, tim više što je kao stari partijski kadar žarila i palila na televiziji, pa čak, kako je izjavila i Hloverka Novak-Srzić svojim kolegama i kolegicama zabranjivala nositi i križiće oko vrata.

Danas bez srama nastoji zabraniti sve što diše hrvatski.

No, ne čudi nas da su ovu „uglednu“ komentatoricu ugurali u Vijeće za elektronske medije RH, već nas čudi što je ti isti nisu  nametnuli u neki Pupovčev odbor, tim više što bi tamo bila mnogo korisnija.

Hajku na televiziju Z1 počeli su a tko drugi nego dva brata „uboga“: Pupovac i Pusić. Oni su čak sazvali i konferenciju za novinare i optužili novinara Marka Juriča da u svojim emisijama poziva na mržnju i linč(!?). A ta ista „dva brata“ šute da su ovih dana u zagrebačkom Globusu plesala „Žikina kola“ i pjevala uz srpski četnički muzički sastav „Jandrino jato“, inače službeni band tzv. Republika Srpska Krajina.

Nisu nikada javno pozvali na klevetanje i mržnju prema Hrvatima, kad je recimo njihov „umjetnik“  Siniša Labrović obavljao nuždu na zagrebačkom Markovu trgu (zamislite da se neki Hrvat javno „posrao“ na beogradskoe Terazije), kad su Frljić i Blažević čak i kalašnjikovima prijetili Hrvatima ispred riječkog HNK-a, kad Srbi šute o pokoljima u Bučju, Voćinu, Pakracu, Škabrnji, Vukovaru…, ali i o 143 dosad otkrivene masovne grobnice Hrvata iz Domovinskoga rata, itd. i tako redom.

Ta „braća“ ne spominju nikada ni Srbe koji su branili i obranili hrvatsku državu, a zaobilaze i temu: tko je početkom devedesetih bio agresor, a tko žrtva? Osim toga,  živo nas zanima: na čijoj su strani bila Pupovčeva braća kad su ubijali, palili i rušili Škabrnju? Da, i što je Vojislav Stanimirović radio u Vukovaru i Tovarniku 1991.?

Pupovac ništa drugo i ne radi nego kleveće i vrijeđa Hrvate. Gdje stigne. To mu je posao i zato je iznimno dobro plaćen.

Čudno je da Vijeće za elektroničke medije (čitaj Rakić) nikada ne nađe ništa kad su u pitanju Srbi, ala Pupovci, kad gostuju na malim ekranima, kad vrište od uvreda i kleveta, kad na ovaj ili onaj način neprestano, ali baš neprestano pozivaju na mržnju i linč.

Pa, nismo se borili i ginuli da nam i danas Srbi pišu „pravilnike“ (povijest). Stoga, ova zabrana više govori o njima nego o stotinu Juriča.

Što to Vijeće (da se malo našalimo) nije na tri dana zabranilo emitiranje programa HRT-a kad je ova televizija prenosila nogometnu utakmicu u Splitu a na kojoj se cijelo vrijeme vidio kukasti križ?

Mladen Pavković

Komentari
Share Button