PIKNIK NA JARUNU: Bandić i Čačić dogovorili koaliciju

lipanj 28, 2014 maxportal
Share Button

Članovi Inicijative za osnivanje Narodne stranke – reformisti, koja trenutno djeluje kao udruga koja bi na jesen trebala ‘prerasti’ u stranku, na svojim su Facebook i web stranicama najavili druženje na Malom jarunskom jezeru te su pozvali ‘sadašnje i buduće ‘reformiste’ da im se priključe’.Riječ je o neformalnom druženju koje je započelo u subotu 9 sati, a oko 10 sati došli su i čelni ljudi Udruge na čelu sa Radimirom Čačićem.

Čačićev dolazak su članovi buduće stranke popratili aplauzom. Jarunsko jezero okićeno je trakama ljubičaste boje koja će zapravo simbolizirati ‘reformiste’.

Nakon što je i zagrebački gradonačelnik stigao Bandić, on i Čačić su dali kratke izjave za javnost.

Na upit je li njegov dolazak na Jarun potvrda nagađanja kako sprema koaliciju s nekadašnjim šefom HNS-a, Bandić je u svom stilu odgovorio:

“Ja ću samo reći da je najvažnije zdravlje i da je čovjek zdrav”.

Čačić je bio konkretniji

“Da, to znači koaliciju. Mi okupljamo oko sebe ljude koji nemaju ideološki predznak, a imaju rezultate”, nedvosmisleno je kazao Čačić.

Za dodatna pitanja Bandić i Čačić nisu bili raspoloženi pa su se s okupljenim simpatizerima, njih 200-injak, uputili na kavu u obližnji kafić,a Bandić je, po običaju, kazao da on časti

Među okupljenima je bila i sveprisutna Natalija Martinčević, koja je iz Varaždina na Jarun dovela  pun autobus članova kako bi podržali kolege. Inače u  Varaždinu Reformisti imaju 400 članova  od ukupno nih oko 2000.

Među okupljenima su bili i bivši direktor HEP-a Zlatko Koračević, bivši doministar prometa Dražen Breglec i međimurska dožupanica Sandra Herman

(maxportal, foto HINA)Komentari
Share Button