Pismo ministru Bauku iz Melbourna: Harryja Pottera nećeš zajebavati

listopad 28, 2015 maxportal
Share Button

SRIJEDA 28. 10. 2015. ZADNJI DAN REGISTRACIJE ZA IZBORE ZA SVE HRVATSKE GRAĐANE KOJI SE NALAZE IZVAN RH, PA ĆE GLASATI ILI U XI. IZBORNOJ JEDINICI KAO DIJASPORA; ILI KAO ODSUTNI BIRAČI U SVOJIM MATIČNIM JEDINICAMA PO PREBIVALIŠTU.Piše: Katarina Brozović-Bašić

U ponedjeljak sam doživjela omanji udarac Milanovićeve Vlade i njihovog poimanja demokracije i jednakosti, kada sam, suočena sa Baukovim tumačenjem zakona o prebivalištu, saznala da sam izbrisana s popisa birača u Zagrebu, gdje mi se nalazi obiteljski stan.

Lako za mene, ja sam ionako rođena u Melbourneu, zato sto su mi roditelji ranije otjerani sa svojih ognjišta, pa za mene nije čudo da sam smaknuta! Suprugu, koji nema ničije državljanstvo osim hrvatskoga, čije je SVE u Hrvatskoj (rođenje, adresa, imovina, najstariji sin – iz prvoga braka – braća, rodbina…) to je ipak malo teže srcu palo.

Teško je to emotivno palo i mojemu starijem sinu (suprugovu – srednjemu), rođenom Zagrepčaninu, koji je na predsjedničkim izborima 2015. prvi puta (u životu!) glasovao, kada je ovaj put doznao kako je i on izbrisan.

Ali zato mi imamo još jednoga, koji će sada glasati prvi put. Zamislite, on je jedini kojega su ostavili na miru. On je Zagrepčanin!

Smije se moj mali Harry Potter, i kaže: “Hehehe, znači, stan i sve ono u Hrvatskoj sad je samo moje! Dopustit ću i vama da tamo ponekad boravite!”

Neće nam ministar Bauk valjda i imovinu oduzeti, kad nas je ovako lijepo administrativno izbrisao: znaci, ćaća, mater i brat u XI. (u dijaspori), a mlađi sin u VI. izbornoj jedinici. Baš lipo!

Na to se smijem i ja: da, da Bauče, za*ebao si se; jer onaj tko ga poznaje, zna kako ti je upravo ovaj mali Harry Potter sada opasan! A njega nećeš za*ebavati!

SADA VEĆ BROJIMO DANE I MINUTE DO IZBORA – A U “DIJASPORI” TO POČINJE U 07:00 U SUBOTU 07. 11. 2015.

GAZI, GAZI, BAUKE!

Foto: Obiteljski album

Komentari
Share Button