POGLED NA DOMOVINU: U Dragama kraj Pakoštana postavlja se spomenik Miri Barešiću

srpanj 20, 2016 maxportal
Share Button
MIRO BAREŠIĆ, heroj Domovinskog rata, napokon je dobio dugo očekivani spomenik u rodnim Dragama kraj Pakoštana.

Velebni kip rad je akademskog kipara Ivana Kujundžića, a spomenik nosi ime “Pogled na Domovinu”. Njegovo svečano otkrivanje dogodit će se na 25. godišnjicu pogibije Mire Barešića, 31. srpnja 2016.

Spomen-obilježje se sastoji od kipa visokog 2,20 m s likom Mire Barešića i stupovima u pozadini koji simboliziraju još tri njegova suborca koji su poginuli na istom području –  Milan Pandžić, Frane Bokanović i Zdeslav Turić.
miro b 3

Svečano otvorenja spomenika bit će na 25. godišnjicu pogibije Mire Barešića i njegovih suboraca, 31. srpnja 2016. godine u Dragama (kraj Pakoštana) koju će uveličati brojna poznata glazbena imena, KUD-ovi i posebni gosti…“Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u izgradnji  ovog spomenika kako se Mirova žrtva nikad ne bi zaboravila. Vidimo se u Draga 31. srpnja i pozdrav svima Mirinom rečenicom „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto!“, napisali su organizatori događanja.

miro b. 1

Otvorenje spomenika uveličat će brojni glazbenici među kojima su Marko Perković Thompson, Bepo Matešić, Duško Lokin, Mate Bulić, Tomislav Bralić, Zdravko Škenderi mnogi drugi.

miro barešić, plakat

M. Radev/Foto:I. KujundžićKomentari
Share Button