SRB PROTIV JOSIPOVIĆA I PUSIĆ : Ne sramotite Hrvatsku u međunarodnim odnosima!

lipanj 29, 2014 maxportal
Share Button

“Hrvatska mora voditi svoju vanjsku politiku, a ne politiku bratstva i jedinstva bivše Jugoslavije”

“Milorad Dodik iskoristio je pomoć HV-a u spašavanju stradalih u poplavama u jednom dijelu Bosne i Hercegovine koji je pod njegovom kontrolom kako bi se u najmanju ruku narugao ministru obrane RH Anti Kotromanoviću praveći ga ratnim zločincem”, stoji u današnjem priopćenju Hrvatske stranke prava koje potpisuje predsjednik Daniel Srb.

Komentirajući izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je odbacio tvrdnje da je odlikovao hrvatskog ministra obrane Antu Kotromanovića, rekavši da je priznanje dobila helikopterska eskadrila Republike Hrvatske zbog pružene pomoći tijekom katastrofalnih poplava sredinom svibnja u BiH, Srb odgovoranim za ovakvo, kako kaže, neprihvatljivo ponašanje smatra predsjednika Ivu Josipovića koji je dopustio da pripadnici HV-a (pukovnik Božo Vukasovic) budu nazočni dodjeli priznanja u Banja Luci u kojoj istovremeno “našeg ministra obrane de facto proglašavaju ratnim zločincem”.

Ističu kako cijene zalaganje posada hrvatskih helikoptera koji su se iskazali spašavajući sirotinju u Bosni i Hercegovini, ali je neprihvatljivo da se dopušta Miloradu Dodiku da se na ovakav način izruguje pomoći HV-a i RH.

“Ne može niti će Milorad Dodik odlučivati o tome tko je i tko će biti ministar obrane RH. Posebno mu ne može u tome de facto pomagati predsjednik RH Ivo Josipović koji je dopuštanjem odlaska vojnog izaslanika u BiH pukovnika Vukasovića omogućio javnu blamažu najviših državnih dužnosnika pri tomu dajući Miloradu Dodiku legitimitet koji mu pozicijom nikako ne odgovara jer Republika Hrvatska je pomagala Bosni i Hercegovini i ona  je ta koja je međunarodni pravni subjekt, a ne Republika Srpska”, poručio je Srb.

HSP je ogorčen “ovakvim ponašanjem predsjednika i ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, jer ovo nije prvi put da se Hrvatskoj izruguju koristeći Josipovićevu orijentiranost na jugosferu i dokazivanje prijateljstva sa Srbijom i Republikom Srpskom pod svaku cijenu”.

Srb ističe kako se ne može voditi vanjska politika na beskrajnom dopuštanju vlastitog ponižavanja od srpskih nacionalista, bilo onih iz Srbije ili onih iz Bosne i Hercegovine.

“Dosta je takve vanjske politike Republike Hrvatske kojom se podilazi nositeljima velikosrpskog programa uz naivno vjerovanje da će se promjeniti. Nedavno smo kao narod krvlju platili takvu naivnu politiku”, kazao je Srb te dodao da ako predsjednik Josipović i ministrica vanjskih poslova Pusić to hitno ne shvate, ponovno će Hrvatska skupo plaćati njihovu naivnost.

“Hrvatska mora voditi svoju vanjsku politiku, a ne vanjsku politiku bratstva i jedinstva bivše Jugoslavije”, zaključio je Srb.Komentari
Share Button