Imamo 361 zaraženih, 46 je novih! Očekivali smo više pa smo zadovoljni. Šest ih je na respiratoru

ožujak 24, 2020 maxportal
Share Button

Nacionalni stožer civilne zaštite nekoliko je minuta nakon 9 sati objavio najnovije brojke o širenju korona virusa u Hrvatskoj. Trenutno imamo 361 zaraženih što je za 46 više nego jučer.“Imamo 361 bolesnih, 46 više u odnosu na jučer u 16 sati. Iskreno, očekivali smo više pa smo zadovoljni s tim brojem. Jednom bolesniku je stanje lošije pa imamo 6 na respiratoru.”, rekao je ministar Vili  Beroš. “Zdravstveni sustav i dalje adekvatno odgovara svim izazovima”

Alemka Markotić o bolesnima

“Ja se nadam, imamo izvrstan tim, da ćemo i ovih šest a i sve one koji ubuduće završe na respiratoru, pomoći im. Ukupno je kod nas u bolnici 39 bolesnika. Molim sve građane još jednoom da se pridržavaju svih mjera.”

Krunoslav Capak upozorava na mjere u zatvorenim prostorima

“Hladnoća i snijeg su nas vratili u zatvorene prostore. Zbog mjera o oganičavanju kretanja ljudi su se također vratili u zatvorene prostore. Od iznimne je važnosti držati se svih higijenskih preporuka – znači pranje ruku, i dezinfekcija stvari koje smo mogli onečistiti kupljenim stvarima.”

Davor Božinović rekao je da se provodi mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta.

“Molim poslodavce da organizirate posao s minimalnim brojem ljudi, naglasio je još jednom Božinović.

“Radno vrijeme trgovina se skraćuje. Molim vas da prestane s promoviranjem akcija. Ovo nije vrijeme za kupnju jeftinijeg televizora. “

“Preporučujemo da bolesni koriste troslojne maske. Ostali mogu koristiti i obične, pamučne, no njihov je značaj više psihološki”, rekao je Krunoslav Capak.

“Ako ste zdravi i idete u trgovinu, nošenje maski nema smisla.Mi nigdje nismo dali preporuku da se moraju nositi.”

 

Komentari
Share Button