Ivan Kujundžić najavio kandidaturu za šefa HDZ-a Zagreba

31 kolovoza, 2021 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Imam namjeru, ako Bog da, kandidirati se na unutarstranačkim izborima za grada Zagreba i pozivam sve da se ohrabre i istaknu svoje kandidature na predstojećim, nama važnim  izborima, u HDZ-u!” objavio je je kipar Ivan Kujundžić.



U vremenu zakovidlačene virusne pošasti,  jedino je gora pošast političke  korupcije iliti klijentelizma, politike nečinjenja ničeg,  osim vlastitih interesa, očuvanja vlasti, kroz osmišljeni i prokušani model tehnokracije. Talent za politiku upravljanja masama, poznat  od kad je Boga i čovjeka. Ako ne na dobroj ispaši, onda svakako najefikasninim modelomo medijskog  upokoravanja.

Ta oksimoronovska, skromna raskoš vladanja, očitovana je  u konačnici  nebrigom za narod i Domovinu, već samo za vlastitu političku guzicu.  a tak i naš grad Zagreb, kao da  ostaje prvi na začelju, u fokusu naše nebrige i interesa, grad čiji su građani, potrošene i dotrajale strukture  gotovo negativno ocijenili na nedavnim lokalnim izborima, time ih razvlastili bilo kakvih  daljnjih politički  utjecaja i bitnosti, pretvorivši ih u žive političke mrtvace.

U tom pogledu, dosadašnja prodaja tamne svjetlosti i guste magle građanima Zagreba, konačno je svršena i doživjela je svoj krah i poraz. No s druge pak strane gledano nikad većim trijumfom lijevo zelene koalicije s apsolutnom pobjedom, osvojena je  gradska vlast. Shakesperovski bi rekli: O ružna zbrko stvari divotnih!

Ne vrijedi kukati za izgubljenim od spretnijih zvani aktivistima ili kako god… Je li ih tko financijski suportirao u  razvoj   para političkog aktivizma, sad je nebitno?! Kasno Marko na Kosovo stiže!  Ako je bilo išta suspektno to je vlast morala “znati” preko obavještajne zajednice SOA-e, koja ih je sigurno izvještavala.

Možemaši, danas kao nikad nitko do sad s lijeva, “prijete” nacionalnoj razini, što je konačno  zazvonilo Plenkoviću: “Frère Andrey, dormez-vous?”

Crveno-žuto-zeleni alarm je upaljen; svijetli dime, perje olovno?! Možemo vidjeti kako  jasnom ideologijom, nepogrešivog kursa, slijede i uklapaju nas sve, u maenstreama celofan “novo normalno”. Doista sve većom podrškom građana, pa i s desna,  koji su toliko razočarani u dezideologizirani Hdz i desnicu, raspršenu i zarobljenu u  nesposobnosti bilo kakvog artikuliranja minimuma zajedničkih ciljeva i interesa. Politiku pretvorenu  u političare općeg smjera. Priučenici na sve i za što god treba. Eto, tu su za služiti, bilo komu i bilo gdje, za svaki resor i sektor. I tu je priči kraj!
Izbori su nova nada za sve!

Imam namjeru, ako Bog da, kandidirati se na unutarstranačkim izborima za grada Zagreba i pozivam sve da se ohrabre i istaknu svoje kandidature na predstojećim, nama važnim  izborima, u HDZ-u!

No ima li nade za nas? Ima!  Feniksovski,  izdići  se iz pepela! Saberimo se i popepelimo javno, u spoznaji gorkog okusa, poraza jedne loše klijentelističke politike i vladanja, u korist osobnih probitaka i interesa. Da, i to posebno mi u Zagrebu, u posljednjih 20-ak godina. Osobno to pepeljenje činim  i ovim putem!

No potrebno je još nešto više, nešto jako  važno, a to je poziv političkom vrhu HDZ-a i Plenkoviću, kako je od presudne važnost da se ne petljaju u netom raspisane unutarstranačke izbore! To je posebno  važno za velike urbane centre poput Splita, a poglavito mislim i ističem grad Zagreb.

Za ovo stanje odgovornost je na nama svima ali najveća krivnja je na  političkim  vodstvima vrha Hdz-a! Kontinuirano su od 2000- te na ovamo, tlačili gradsku organizaciju, gurajući ju na neprirodne koalicije s ideološki i svjetonazorski nespojivima. Sve za sitne političke interese, što je u konačnici do nebitnosti na političkom prostoru dovelo HDZ grada Zagreba.
Ovako više neMožemo i ovaj sklad glasne tišine, treba mijenjati!

Sada je bitan svaki člani, čovjek, i običan Hdzovac je na potezu. Ohrabrimo se i izabrati po svojoj vjeri i instinktu ono vodstvo koje će svojim ukupnim životom bdjeti i živjeti za Zagreb i njegove građane. Izaberimo one koji  svoji življenjem korespondiraju s ukupnom duhovnošću naše grada Zagreba. One koji se neće povinut ničijem partikularnom interesu. Taj duh vlastitosti neka pobijedi đavolje odvjetnike i meštre šalabakter demokracije, koja nam poništava čast i dostojanstvo. Izdignimo se iznad toga i sa proplanaka Sljemena i Cmroka, Griča i Kaptola udišimo taj čisti zrak, osluškujući valove Save koja  česticama vode veže bilo našega grada.

Spreman sam dati doprinos obnovi i preporodu našeg grada u svim segmentima. Posebnim  trenutno vidim veliki problem oko vizije razvoja našega grada i njegovog strateškog dokumenta GUP-a. OBNOVA od potresa, trenutna je rak rana, ta  metastaza zakona,  dugačkog probavnog trakta,  tegobe su  proizašle iz  lošeg zakonskog okvira, koji je potpuno blokirao sustav  i učinio cijeli projekt obnove  nefunkcionalnim a institucije za to odgovorne i  zadužene, neučinkovitim. Boim se,  kako nam isčezava  taj sretni trenutak Kairosova čuperka i nema tog boga ni Vanjđelića koji ovakim lošim  zakonom može napraviti išta kamoli rezultat.

Banovina vapi za širim sveobuhvatnim, Master-planom, koji bi morao obuhvatiti širi granični pojas  od Posavine do Dalmacije te sadržavati za Hrvatsku tri bitna i životna elemenata, pitanja nacionalne sigurnosti, prodemografije i gospodarske vizije! Obnovu  grada Zagreba treba sagledavati kroz viziju uređenja povijesne i središnje jezgre grada, kako statičkog tako i funkcionalnog uređenja i tu moramo koristiti iskustva Beča. Nota bene, oni su ga u najvećem dijelu i gradili.

O’ luda pameti, do ruba  srama dovelo je  sve i krajnji je čas za novi Zakon o obnovi! Riješimo ga u hitnom postupku, u deset dana uz nužno osluškianje  savjeta i primjene iskustva Japana i dr. Svakako potrebna su nam  naša znanja, urbanističke,  građevinske i arhitektonske struke. Od mućka, taman bio iz najboljeg kokošinjca nema kajgane i nema tog vrhnja i podzakonskih akata koji ovaj loš zakon mogu popraviti i riješiti. Latinska mudrost nas uči, što je od početka procesa nevoljama, tokom procesa se ne može ispraviti. Država novim zakonom kroz Fond, mora  biti sufinancijer i regulator, kontrolni mehanizam,  koji će dati veću slobodu privatnoj inicijativi, a tražiti odgovornost, kao efikasniji model. Tako bi se konačno, obnova grada Zagreba,  nakon godinu i pol pokrenula  iz virtualne stvarnosti, u sveobuhvatnu akciju obnove.  Od nas to očekuju građani Zagreba. Naši izbori prigoda su  ponuditi viziju obnove našeg grada za čitavo stoljeće. Novi tim sijedih i mudri glava, mladih, hrabrih i energičnih, ljudi, koji će biti tim za novo lice Zagreba!

Od velikih  političkih  priča i demagogija, prevelike brige i zauzetosti, Zagrepčanima je  pao mrak na oči, bojim se  i oporavak bi mogao u nedogled potrajati.

Osobno ću doista učiniti sve kako bismo povratili ljudsko povjerenje na dobrobit građana našega grada.

Pokrenimo se  stoga svi, jer kako bi rekao veliki hrvatski pjesnik Drago Ivanišević: “Zagreba je tvoje i moje lice”!


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->