Jandroković zaprijetio Stieru: Pale su teške riječi, uvredljivo je govorio o kolegama

travanj 9, 2018 maxportal
Share Button

Na sastanak u Vladu u prijepodnevnim satima stigli su predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i Vladimir Šeks. Nakon sastanka novinarima se obratio Jandroković, prenosi N1.Očekujete li da će Stier dati ostavku ili će biti smijenjen?

To je jedna tema o kojoj ćemo svakako razgovarati unutar HDZ-a. Situacija je drugačija od onih koje smo imali, dakle povela se jedna javna rasprava, čuli smo i dosta teških riječi, uvredljive za one o kojima je govorio kolega Stier. Ja ne znam na koga je on mislio. Bilo bi dobro da on to objasni s obzirom da to što je rekao je vrlo neugodno za one o kojima je govorio pa bi bilo dobro da on objasni o čemu je u stvari govorio i zašto je to tako rekao.

Koji rok mu dajete onda, hoće li biti nekog razgovora s njim?

Nikome ne dajem rokove, pitali ste me za konkretnu situaciju, ja o konkretnoj situaciji govorim. U javni prostor otišle su izjave koje su, ponavljam još jednom, uvredljive za one o kojima je kolega Stier govorio i bit će dobro s njegove strane da objasni je li mislio na nekoga iz HDZ-a ili je mislio na nekoga izvan HDZ-a. Govoriti o tome da netko ucjenjuje nekoga iz hijerarhije Crkve je poprilično neugodno i zaslužuje objašnjenje.

Je li se netko u vrhu HDZ-a pronašao u tim riječima?

Ne znam nikoga tko se pronašao u tim riječima zato kažem da bi bilo dobro da javno čujemo o kome se zapravo radi. Čini mi se da je danas kolega Stier rekao da će govoriti o svemu tijekom saborske rasprave pa ćemo zato pričekati još koji dan, možda saznamo o kome je točno govorio.

Predsjednik Sabora najavio je Aktualno prijepodne za srijedu, a potom raspravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije.

Za četvrtak je zakazana rasprava o povjerenju ministrici Dalić.

Izvor:n1

Komentari
Share Button