Karamarko podnio ostavku: Odluku sam donio prošli tjedan, vrh stranke upoznao prije dva dana

lipanj 15, 2016 maxportal
Share Button

Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade. “Odluku sam donio prošli tjedan, a Predsjedništvpo stranke upoznao prije dva dana. Ostavka nema veze s odlukom Povjerenstva o sprečavanju sukoba interesa, nego zbog želje da olakšam rad Vlade. Pozivam i ostale da učine isto.”

Karamarko je kazao da je polovično zadovoljan odlukom Povjerenstva o sukobu interesa:

“Zadovoljan sam i nezadovoljan sam s odlukom Povjerenstva. nezadovoljan jer su utvrdili sukob interese, a zadovoljan jer je sukob utvrđen na Vladi na kojoj nije vođen zapisnik. Utvrdili su ustvari da imam stav o nekim problemima. Mislim da je ta odluka isforsirana nekim pritiskom i da ću na Ustavnom sudu odluku pobiti. Rekao je to na konferenciji za novinare prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je jučer najavio da odstupa s dužnosti u Vladi. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa većinom glasova danas je odlučilo da je Karamarko bio u sukobu interesa.

Važniji je sutrašnji dan kada ćemo u Saboru odlučivati o opozivu premijera Tihomira Oreškovića. Ovaj folkor koji se događa zadnjih mjesec dana morao se prekinuti. Najavio sam stoga ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade RH i to sam danas učinio. Sutra idemo na preslagivanje i vjerujem da će RH u parlamentu dobiti većinu koju zaslužuje. Pozivan gospodu Oreškovića i Petrova da jaju ostavke”, rekao je Karamarko.

Komentari
Share Button