KRSTIČEVIĆ: Povlačim ostavku, samo sam htio uzdrmati sustav!

srpanj 19, 2017 maxportal
Share Button

“Ostajem ministar obrane. Najavom ostavke želio sam malo prodrmati sustav da se zna tko je tko”, kazao je jutros na kolegiju u MORHU-u ministar obrane Damir Krstičević.Iako je informacija neslužbena, Maxportalu ju je potvrdio bivši zapovjednik u HRZ-u ( vidjeli smo i sms prepisku), a službeni stav ministra Krstičevića očekuje se nešto poslije 14 sati.

Ministar Krstičević je jučer podnio izjavio da daje neopozivu ostavku na svoju dužnost, a predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković su je odbili. Nakon što izjavio da daje ostavku, Krstičević se više nije izjašnjavao u javnosti.

Krstičević je ostavku podnio nakon što je predsjednica Republike i vrhovna vojna zapovjednica jučer u Salzburgu izjavila kako smatra da je vojska prekasno izašla na požarište u Dalmaciji. Te njezine riječi jako su pogodile ministra Krstičevića jer je smatrao kako je to direktan napad na njega i vojne snage, što sigurno nisu zaslužili. Samo sat i pol nakon izjave Grabar Kitarović objavio je kako daje ostavku.

Ubrzo se oglasila i predsjednica koja je rekla kako Krstičević i vojska odlično rade svoj posao, da nije prozivala njega već Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i Vatrogasno zapovjedništvo te je konstatirala kako je Krstičevićeva ostavka ‘apsolutno neprihvatljiva’.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas se susreće s ministricom obrane Talijanske Republike Robertom Pinotti, a po završetku bilateralnoga sastanka predviđene su izjave za medije. Očekivano vrijeme je 14,05 sati, a što ćemo na Maxporalu prenosit uživo.

M. Marković/foto:

 Komentari
Share Button