LUD, ZBUNJEN, NORMALAN: Sani Ljubičić je pod istragom, a u ime DORH-a zadužena za međunarodnu pravnu pomoć

siječanj 22, 2020 maxportal
Share Button

Sani Ljubičić, zamjenica glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelinića, protiv koje se vodi više postupaka po brojnim kaznenim prijavama za teške oblike zlouporaba, u ime Državnog odvjetništva zadužena je za međunarodnu pravnu pomoć i suradnju.Maxportal je već objavio čitav niz prijavljenih zlouporaba koje su predmetom kaznenih prijava protiv Sani Ljubičić i dr., a po kojima se prijavljena bivša zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić tereti za počinjenje teških kaznenih djela u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, između ostalih zlouporabe položaja i ovlasti, lažnog prijavljivanja, ovjeravanja neistintog sadržaja, krivotvorenja službene isprave i dugih kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Prijavljena je i za nezakonito trošenje državnog novca od strane USKOK-a, za plaćanje sudskim vještacima po 11 puta većoj cijeni od propisane i prouzročena šteta državnom proračunu od više stotina tisuća kuna, kršenje zakona i zakonom propisanih procedura pri provođenju istraga i donošenju državnoodvjetničkih odluka…

Prijavljena je i za podnošenje optužnice prije zatvaranja istrage, ovjeravanje neistinitog sadržaja, krivotvorenje službenih isprava i uništenja službenih spisa istrage, skrivanje službene dokumentacije iz istražnih radnji, lažno prijavljivanje, kao i druge zlouporabe i nezakonitosti u radu bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a gđe. Sani Ljubičić, gdina. Saše Manojlovića i dr. u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ od kojih su mnoge i javno objavljene, sastavnim su dijelom dokazne dokumentacije priložene uz brojne kaznene prijave koja su dostavljene svim nadležnim i relevantnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske, te i svim saborskim zastupnicima.

Državnom odvjetništvu i USKOK-u dostavljeno je i više požurnica prijavitelja za postupanjem po kaznenim prijavama protiv Sani Ljubičić i dr., a u dopisu prijavitelja Slavena Čolaka i dr. od 02.01.2020.g. upućenom glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeliniću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i ravnateljici USKOK-a Vanji Marušić te ostalim tijelima i institucijama RH i svim saborskim zastupnicima, a koji dopis maxportal objavljuje u cijelosti, između ostalog navodi se slijedeće:

„Kako već postoji i pravomoćna presuda Županijskog suda u Zagrebu vezano uz zlouporabe i nezakonitosti pri preplaćivanju studija (a zbog čega je pravomoćno osuđen bivši potpredsjednik Vlade RH gdin. Damir Polančec), slijedom čega postoji i državnoodvjetnička i sudska praksa, gore naslovljenima (Državno odvjetništvo RH i USKOK) je znatno pojednostavljena procedura postupanja po predmetnoj kaznenoj prijavi vezano uz preplaćivanje vještaka USKOK-a Vladimira Krkleca po 11 puta većoj cijeni od propisane slijedom čega se opetovano traži postupanje DORH-a i USKOK-a te promptno i bez odlaganja donošenje meritorne državno odvjetničke odluke i sankcioniranje prijavljenih osoba gđe. Sani Ljubičić i dr., …

I ispodprosječni pravnik bi u roku od 24 sata riješio predmet nezakonitog plaćanja vještaka Vladimira Krkleca za što je potrebno samo izvršiti uvid u 2 računa po kojima su u istom predmetu tzv. „HPB Bankomat“ (predmet Županijskog suda u Zagrebu br. K-US-10/13 – bivši predmet USKOK-a br. K-US-148/09, IS-US-18/09) izvršena plaćanja od strane USKOK-a i Županijskog suda u Zagrebu, a Ministarstvo pravosuđa, Državno odvjetništvo i USKOK već godinama ne postupaju po prijavama pokušavajući zataškati prijavljene zlouporabe i nezakonitosti bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić i dr., a što više nije moguće.

U istom predmetu tzv. „HPB Bankomat“ izrađena su dva nalaza i mišljenja vezano uz iste kreditne plasmane, i to prema nalogu prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić nalaz i mišljenje prijavljenog vještaka Vladimira Krkleca čija je izrada trajala 3 mjeseca i za koju izradu je utrošeno 790 sati rada, te nalogu sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu nalaz i mišljenje NIELS j.d.o.o. i Centar za financijska vještačenja d.o.o. čija je izrada trajala 2 godine i za čiju izradu je utrošeno 1021 sat rada.

Prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu je za 790 sati rada USKOK isplatio iznos od 316.000,00 kuna, a Županijski sud u Zagrebu društvima NIELS j.d.o.o. i Centar za financijska vještačenja d.o.o. za 1021 sat rada isplatio je iznos od 63.576,00 kuna, slijedom čega nedvojbeno proizlazi da je prijavljena Sani Ljubičić prouzročila štetu državnom proračunu u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna čime je ista nezakonitim postupanjem kao službena osoba zlorabeći položaj i ovlasti omogućila prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu stjecanje protupravne imovinske koristi u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna.

Ako je za Državno odvjetništvo RH i USKOK prezahtjevno izračunati nastalu štetu uzrokovanu nezakonitim preplaćivanjem vještaka Vladimira Krkleca u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ (a za što je potrebno samo najobičniji kalkulator i uvid u 2 računa po kojima je izvršeno plaćanje vještačenja u predmetu tzv. „HPB Bankomat“), predlaže se Državnom odvjetništvu RH i USKOK-u zatražiti dodatna sredstva za vještačenja i edukaciju osoba koje još uvijek nisu uspjele okončati predmet u kojem postoji cjelovita dokazna dokumentacija uz već postojeću i državnoodvjetničku i sudsku praksu.,…“

Sankcioniranje institucionalnog kriminala, prije svega unutar pravosuđa, prioritet je bez alternative svih uređenih država članica EU i onih koji uistinu zastupaju interese svoje države.

Ili u suprotnom, pozicija zamjenice zamjenice glavnog državnog odvjetnika za međunarodnu pravnu pomoć i suradnju, idealna je upravo za Sani Ljubičić čiji se prijavljeni kriminal godinama zataškava.

Dopis Slavena Čolaka i dr. od 02.01.2020.g. upućen glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeliniću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i ravnateljici USKOK-a Vanji Marušić te ostalim tijelima i institucijama RH i svim saborskim zastupnicima

Kaznena prijava Slavena Čolaka protiv Sani Ljubičić by Maxportal.hr on Scribd

M.Marković /Foto: pxll

 

Komentari
Share Button