Mlada novinarka Anja Grgić poginula u talijanskim Alpama

lipanj 23, 2014 maxportal
Share Button

Mlada novinarka  Prvog radija iz Zagreba 26-godišnja Anja Grgić smrtno je stradala u talijanskim Alpama u noći s četvrtka na petak.

 Talijanski mediji javljaju da je Anja s kolegom alpinistom  u srijedu ujutro  pokušala popeti na Veliki vrh. Problemi su nastali tijekom silaska.  Anja u jednom trenutku više nije imala snage te su morali zastati na visini od oko 2000 metara.  Alpinist je krenuo po pomoć, no prije toga je Anju osigurao užetom.No kako je pala noć nakon nekoliko stotina metara  morao se vratiti. Mobitelom nije mogao pozvati pomoć jer nije imao signala. Anja je noć provela na snijegu i hladnoći. Navodno su komunicirali međusobno nekoliko puta sve do 4 sata ujutro kada je Anja prestala odgovarati.

Dvoje austrijskih alpinista primijetili su muškarca sljedeće jutro i pozvali pomoć. Pomoć je stigla helikopterom, no Anji nije bilo spasa.

Kolege s Prvog radija odale su počast kolegici:

Tek jučer smo dobili prve informacije rano ujutro, te cijeli dan pokušavali saznati što više. Prema prvim navodima, tragedija se dogodila u talijanskim planinama. Točne okolnosti se još uvijek utvrđuju te vas molimo za poštivanje privatnosti i tuge njene obitelji, prijatelja i kolega.

Bila nam je velika čast poznavati ju i surađivati s njom, te je ova vijest za sve nas veliki šok i gubitak.

Imala je nepunih 26 godina i bila je neobična. A na neobičan način nas je i napustila. Hippie s biciklom s košarom koja je voljela posebnu glazbu, posebne ljude i posebne rečenice.  Iznenađivala nas je inteligencijom, a sve očaravala šarmom. Zapravo je bila puna života i potencijala i koristila ga je punim plućima..

A sada živi negdje drugdje…

Mislimo da joj je ovdje ipak bilo preobično…

Anja naša, koliko se god trudili, ove rijeci je nemoguće uljepšati jer lome srce… I nema šanse da takav specijalac ne ostavi traga na nama… Pamtiti ćemo te zauvijek, i kada god budemo čuli nekoga tko nešto “zaista smatra” nema šanse da te se ne sjetimo!

Uživaj gore, volimo te…

Oproštaj od Anje Grgić biti će u četvrtak, 26.lipnja u Bjelovaru.Komentari
Share Button