PSOVKE I UVREDE: Na suđenju Bandiću preslušani su tajno snimljeni razgovori sa Željkom Markić

rujan 6, 2018 maxportal
Share Button

Tri godine nakon podizanja optužnice na zagrebačkom Županijskom sudu danas treba početi suđenje gradonačelniku Milanu Bandiću za aferu Štandovi. Osim njega još su optuženi Ivica Lovrić i Zdenka Palac.Svih troje su zanijekali krivnju.

USKOK ih tereti da su pogodovali građanskoj inicijatvi U ime obitelji kojoj su, prema navodima optužnice, ustupili štandove Tržnica Zagreb za jedan od referenduma koji je ta inicijativa organizirala. Grad Zagreb je oštećen za oko 300.000 kuna, navodi se u optužnici.

Nakon uvodnih riječi tužitelja i obrane preslušan je tajno snimljen razgovor i razgovor Željke Markić i Ivice Lovrića na kojem dogovaraju kako će im se dostaviti tiskani leci za Inicijativu “U ime obitelji”.

Ivica Lovrić dogovarao je i sa Željkom Markić koja je trebala poslati popis adresa na koju će se distribuirati 700.000 letaka. Distribucija je trebala pokrivati prostor cijele Hrvatske, a ne samo Zagreb, Lovrić govori kako gradonačelnik inzistira da ispod grba Grada Zagreba slovima veličine kao i veličine slova “Birajmo zastupnike” budu i veličine slova Grad Zagreb. Lovrić prenosi upute da to mora biti ispoštivano, makar kasnio tisak.

“Ajde Zrinka delajte!”, govori Lovrić Zrinki Cvitković Lochart.

“Delam, delam”; odgovara mu Zrinka

Odmah potom ona zove Lovrića kako ju je zvala Željka Markić i rekla joj da će to onda na plakatu izgledati seljački i Cvitković Lochart kaže među ostalim Lovriću; “ona sad tu nešto histerizira….” , a Lovrić joj kaže kako se to ne može mijenjati i da se Grad Zagreb ne stidi toga.

U narednom razgovoru govore kako trebaju naći neku sredinu oko veličine fonta na plakatima.. Lovrić gleda u plakate B0 i B1 i raspravlja sa Zrinkom Cvitković Lochart o veličini fonta na plakatima.

“Tko pogriješi dobije metak!” kaže u jednom trenutku Lovrić Zrinki Cvitković Lochart i ponavlja kako se grad Zagreb ne srami toga da ide u projekt, a ako se oni srame da onda ne trebaju ići u projekt s gradom.

Lovrić traži da se grb grada Zagreba bude na bijeloj podlozi, a ne na plavoj jer se na plavoj podlozi neće vidjeti, pa pita zašto je narod.hr na bijeloj podlozi i da se neka nešto smisli i za grad Zagreb te da veličina slova Grad Zagreb budu iste veličine kao i slova Birajmo, govori Lovrić Zrinki Cvitković Lochart.

Snimka razgovora sa Željkom  Markić

– Mene je sada zvala ova gospođa da je tražio gradonačelnik da se povećaju slova. Ovo zadnje što je bilo napravljeno je bilo u redu i to je bilo poslano. Sad je zvala gospođa iza 7 da hoće sve novo. Ovo sad izgleda nakaradno kao da grad Zagreb organizira referendum… Možemo pričekati da gradonačelnik to pogleda! – kaže Željka Markić.

“Njega vam sutra nema, on vam ide na put!” kaže Lovrić.

“Što da radim, da zovem njegovog vozača?” kaže Željka Markić.

“Zovite ga!”; kaže Lovrić.

“Pa mi ćemo objaviti zahvalu svima koji su nam pomogli, nemamo mi tu što skrivati. Mene su pitali na presici kako smo dobili sredstva za portal i ja sam rekla da zahvaljujem gradonačelniku da nam je on jedini dao sredstva da možemo pokrenuti portal”, kaže Željka Markić.

U jednom od preslušanih razgovora Bandića i Lovrića zagrebački gradonačelnik u jednom trenutku govori:

“Mogu li te nešto zamoliti, kad imaš moj mandat, kad treba nekome jebati majku, odreži ga da mi ne ide na živce. To što ona zna o politici, da je on to zaboravio. Ona bi kokošarila, a s njim nema kokošarenja. Ona će biti partner ili neće biti partner. Ona bi politiku provodila preko njihovih leđa i dobit će karu… Plakati idu po cijeloj Hrvatskoj, reci joj da ja želim biti partner, a ne miš”, govori Bandić.

M. Marković/Foto:pxll

 

Komentari
Share Button