Nacional tvrdi: Plenković je doveo Šavorića kao čovjeka od velikog povjerenja

svibanj 22, 2018 maxportal
Share Button

TJEDNIK Nacional je objavio fotografiju sutrašnje naslovnice u kojoj navode tvrdnju anonimnog izvora da je Plenković doveo Borisa Šavorića kao pravog savjetnika za Agrokor.“Izvor s neposrednim saznanjima o angažmanu utjecajnog odvjetnika Borisa Šavorića u pisanju lex Agrokora otkriva detalje tajnog sastanka u Vladi iz veljače 2017. i tvrdi da je premijer Plenković taj sastanak započeo ovako: ‘Ovo je Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i pružat će nam pravne savjete oko Agrokora”, piše na naslovnici Nacionala.

Navode i da izvor blizak premijeru to odrješito demantira.

Najavili su objavu mailova koji otkrivaju da je vrh vlade skrivao datume Šavorićevih posjeta Banskim dvorima.

Nacional piše i kako nepoznate e-mail poruke grupe Borg demantiraju Most te otkrivaju što su znali o grupi Borg i kakve su hvalospjeve upućivali Martini Dalić.

Naslovnica Nacionala dolazi nakon današnjeg otkrića o premijerovom predizbornom spotu, snimljenom u prostorijama odvjetničkog ureda Šavorić i partneri.

Šavorić je član grupe Borg i jedan od pisaca Lex Agrokora, a u isto vrijeme angažiran od ruske VTB Banke, što je klasični sukob interesa jer je zastupao suprotstavljene stranke u postupku.

Njegov ured dobio je milijunske angažmane u Agrokoru, nakon što je jedan drugi borgovac, Ante Ramljak, zasjeo u fotelju vladinog povjerenika.

Odvjetnički ured Šavorić, napisao je prvu verziju Lex Agrokora, sukladno uputama bivše potpredsjednice vlade Dalić, premijera Plenkovića te samih članova grupe Borg.

Komentari
Share Button