Nove optužbe na račun župana Tomaševića, svjedoke je zbrinuo Županiju

svibanj 11, 2018 maxportal
Share Button

Čitateljica iz Požege obratila nam se pismom u kojem iznosi nove pojednosti vezane za slučaj  Požeško-slavonskoga župana  Alojza Tomaševića.”Nije prošlo puno vremena, da fokus javnosti skrene sa slučaja Tomašević na neke druge teme, a župan Tomašević Alojz našao se u evidentnom sukobu interesa i zlouporabi položaja i ovlasti te je utjecao na svjedoke u istrazi”, tvrdi zabrinuta Požeženka navodeći dva primjera za svoju tezu.

Riječ je o Boženi Tomašević, snahi župana Tomaševića  zaposlenoj u agenciji PANORA koju je osnovala Županija i koja je pod upravom Županije, dok se istovremeno financira iz proračuna.

”Dok je još istraga bila u tijeku zbog obiteljskog nasilja, snaha je zaposlena u PANORI te je na direktan način izvršen utjecaj na svjedoka (žive u istom kućanstvu). Pribavljena je direktna materijalna korist u obliku zaposlenja i plaća svojoj snahi. Kažnjivo po odredbama Kaznenog zakona članak 291.st”, navodi naša sugovornica

Spominje i sina Danijela Tomaševića koji je zaposlenik Doma zdravlja u požeškoj županiji čiji je osnivač Županija.

”Na direktan način izvršen je utjecaj na svjedoka (žive u istom kućanstvu). Pribavljena je direktna materijalna korist u obliku zaposlenja i plaća svome sinu. Kažnjivo po odredbama Kaznenog zakona članak 291.st”, navodi Požežanka koju su dva spomenuta primjera, kako navodi zlouporabe položaja i ovlasti ponukala da podnese kaznenu prijavu te da prozove župana zbog utjecaja na svjedoke.

“Ponukana s ova dva primjera evidentnih ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI (Kažnjivo po odredbama Kaznenog zakona članak 291.st1.), UTJECAJA NA SVJEDOKE (Kažnjivo po odredbama Kaznenog zakona članak 306.st1.), a prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa povrijeđen je članak 7. podnosim prijavu koja će biti upućena na sve institucije koje se bave ovakvim nelegalnim radnjama i medije jer očito se nekima oprašta sve, a druge zatvara zbog kazne u prometu.

Nažalost po drugi put se obraćam iz najljepšeg dijela Hrvatske koji sve dublje tone u slavonsko blato, u glib satkan od politike i političara kojima nikad nije dosta već na leđima NAS poreznih obveznika moraju zbrinuti  7 pokoljenja. Mi roditelji svojoj djeci da objašnjavamo kako treba budućnost graditi u Hrvatskoj, vjerujući našim Institucijama. Na nečiju žalost u koverte ne stavljam novac za institucije i „istraživačke novinare“ pa ne gajim neke velike iluzije kako će institucije i mediji reagirati već samo obavljam svoju građansku dužnost.

Nažalost po drugi put se obraćam iz najljepšeg dijela Hrvatske koji sve dublje tone u slavonsko blato, u glib satkan od politike i političara kojima nikad nije dosta već na leđima NAS poreznih obveznika moraju zbrinuti  7 pokoljenja.

Mi roditelji svojoj djeci da objašnjavamo kako treba budućnost graditi u Hrvatskoj, vjerujući našim Institucijama. Na nečiju žalost u koverte ne stavljam novac za institucije i „istraživačke novinare“ pa ne gajim neke velike iluzije kako će institucije i mediji reagirati već samo obavljam svoju građansku dužnost”, piše zabrinuta Požežanka.

Upit o ovim prozivkama uputili smo i Požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

M.M. /Foto:

Komentari
Share Button