SUD ODLUČIO: Ivo Sanader ostaje u Remetincu, odbijen zahtjev za ukidanje pritvora

kolovoz 26, 2015 maxportal
Share Button

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da neće pustiti iz pritvora bivšeg premijera Ivu Sanadera.Unatoč  najavama da će braniti sa slobode Sanader ostaje u Remetincu, a njegovi odvjetnici Sloković i Prodanović najavili su ustavnu tužbu.

Branitelji bivšeg premijera tražili je da ga se pusti na slobodu jer je istekao zakonski rok od tri i pol godine, koliko najdulje može trajati istražni zatvor. Ustavni je sud ukinuo pravomoćne presude za slučaj Hypo i INA/MOL, vrativši postupak na početak.

Sanader je do tada bio na izdržavanju zatvorske kazne od 8,5 godina, a nakon odluke Ustavnog suda vraćen je u režim istražnog zatvora koji mu je određen u aferi Fimi Media.

Sanaderova obrana također se nada da će biti prihvaćena žalba u slučaju Fimi-medija o kojoj će Vrhovni sud raspravljati krajem rujna. U tom slučaju Sanader je nepravomoćno osuđen zajedno s HDZ-om, kojem je tada bio na čelu.

Bivšem premijeru u tijeku je suđenje zbog slučaja Planinska, ali je sredinom lipnja taj postupak odgođen do sredine jeseni zbog pogoršanja njegova zdravstvenog stanja.

Nakon što mu je ukinuta pravomoćna presuda u slučajevima Hypo i INA-MOL, pripremno ročište za ponovljeno suđenje Sanaderu zakazano je za početak rujna.

D. Lukić/foto FaH

Komentari
Share Button