OLUJA U SPLITU: Hrvatska ponizila Srbiju u Spaladium Areni

siječanj 12, 2018 maxportal
Share Button

Hrvatska rukometna reprezentacija na najljepši je mogući način otvorila Europsko prvenstvo na kojem ima ulogu domaćina.U fantastičnoj atmosferi Spaladium Arene u Splitu pred 12 tisuća gledatelja Hrvatska je na otvaranju Eura pobijedila Srbiju 32:22 u prvom kolu skupine A.

Hrvatska je od prve minute pokazala da je neusporedivo bolja momčad od Srbije i u prvih 30 minuta stalno je imala prednost od dva-tri razlike. Srbi su se u nekoliko navrata uspjeli spustiti na -1, no više od toga nisu mogli.

Furioznom završnicom fantastičnog Luke Stepančića Hrvatska je na odmor otišla s uvjerljivih 14:9, a u nastavku utakmice samo je rutinski čuvala prednost ne dozvolivši Srbiji niti u jednom trenutku da se vrati u igru.

U drugom poluvremenu prednost Hrvatske samo je rasla, mogli smo uživati u atraktivnom, lepršavom i brzom rukometu i konačnih + 10 samo pokazuju kolika je trenutačno razlika u klasi između Hrvatske i Srbije.

Kompletno slavlje pokvario je trenutak s kraja utakmice kad se Domagoj Duvnjak uhvatio za nogu i legao na pod bez da je došlo do ikakvog kontakta.

Duvnjak je napustio igru uz pomoć suigrača, jer nije mogao ni stati na nogu te se nadamo kako ozljeda nije ozbiljnije prirode.

U prvoj utakmici u supini A Island je iznenadio Švedsku i slavio s 26:24.

 

Komentari
Share Button