ONI SU PROTIV: Splitski branitelji vrlo efektno objasnili zašto su protiv Istanbulske konvencije

travanj 9, 2018 maxportal
Share Button

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije iskazali su protivljenje ratifikaciji Istanbulske konvencije.U priopćenju koje potpisuje 15 predstavnika udruga navode da su pročitali i razumjeli Konvenciju i citiraju sporne članke te Konvencije.

“Nismo nijemi, gluhi ni slijepi, ne srljamo kao guske u maglu. Nismo se razmetali pameću, strpljivo smo slušali, gledali i nebrojeno puta pročitali.

Da ne bi izgledalo kako ni mi ne razumijemo što smo pročitali citirat ćemo:

1.Konvencija obvezuje stranke potpisnice da kulturu, običaje, vjeru i tradiciju, u mjeri u kojoj se razlikuju od načela i tumačenja ove Konvencije, trebaju podčiniti ciljevima Konvencije (v. čl.12 st.5)

2.Konvencija (u čl.12 st.1) traži iskorjenjivanje svih „predrasuda, običaja i tradicija“ koje se temelje na „stereotipnim ulogama žena i muškaraca“. 

Nikada se nismo niti ćemo se ikada podčiniti ikome osim hrvatskoj kulturi, običaju, vjeri i tradiciji. Za nju smo ginuli, za nju ćemo ginuti.

Od svih iznesenih mišljenja izdvajamo jedino koje potpisujemo, prof. emeritusa Matka Marušića

Istanbulska konvencija je u svakom svojemu detalju protivna zdravom razumu i trenutnom znanju čovječanstva:

  1. a) protuprirodna, protuznanstvena, protuobiteljska, protuvjerska, protucivilizacijska i protuhrvatska. Ona je neprijatelj svih ljudi, a napose žena i djece.
    b) Istanbulska konvencija je toliko zla i štetna da se slobodno može smatrati đavoljim djelom – za one koji iole vjeruju da postoji i Sotona, kao pali anđeo, koji na svijetu radi nezamisliva zla.
    c) Istanbulska konvencija nije uopće napisana zbog zaštite žena, nego je „zaštita žena“ zlouporabljena da bi se svijetu nametnula rodna teorija, kao pravosudna praksa i neupitno školsko gradivo, dakle kao životna praksa, nova kultura u kojoj vlada Sotonino Zlo.
  2. d) Tko god glasuje za Istambulsku konvenciju, glasovao je protiv svoje obitelji, svoje djece, svoje Vjere, Domovine, države i naroda.

Ustrajemo da se prekine s lažima i da se jasno vidi i kaže: radi se o pokušaju rušenja civilizacije koju živimo, radi se o svjetskom sukobu i drugih argumenata nema: pobijedit će onaj tko bude jači i ustrajniji.

Na koncu pridružujemo se inicijativi “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” i pozivamo sve zainteresirane građane Splita i okolnih mjesta na veliki prosvjedni skup protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.

Prosvjedni skup održat će se u četvrtak, 12. travnja 2018., s početkom u 18 sati na splitskoj Rivi.

Apel je potpisalo 15 udruga Domovinskog rata.

Split.05.04.2018.

Komentari
Share Button