Orešković u natječaju navela neobjavljenu knjigu, tvrdi da nije obmanula Sabor!

ožujak 2, 2017 maxportal
Share Button

Kad se prije tri i pol godine natjecala predsjednicu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, Dalija Orešković je u biografiji navela kako je suautorica knjige Sukob interesa u teoriji i praksi UN-a, EU-a i RH, koja je pripremljena za tisak,U međuvremenu, Orešković je stupila na dužnost, a knjiga koju je najavljivala nikada nije ugledala svjetlo dana, piše Direktno.hr

Predsjednica Povjerenstva je priznala da knjiga nije objavljena,  niti će biti do kraja njenog mandata, ali smatra kako ipak nije obmanula javnost.

”Na Vaš upit odgovaram kako sam u svom životopisu prilikomprijave na javni natječaj za predsjednicu Povjerenstva navela podatak da sam koautor knjige koja je pripremljena za tisak, što je jasno vidljivo iz životopisa koji je javno objavljen i dostupan na internetskim stranicama Hrvatskog sabora. Knjiga nije objavljena te niti neće biti objavljena do kraja mandata i rada u ovom Povjerenstvu”, kazala je Orešković za navedeni portal.

Otkrila nam je i kako je koautor rukopisa knjige Frane Letica, s kojim je u vrijeme rada na toj knjizi osnovala Zajednički odvjetnički ured.

”Frane Letica je danas moj suprug. S obzirom da su svi podaci koje sam navela u životopisu točni i istiniti, nisam obmanula niti zastupnike Hrvatskog sabora niti javnost”, zaključila je predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

MP/Foto:N1

 Komentari
Share Button