Žene Domovinskog rata Zadra: Vama, koji od našeg križa nepodnošljivo lako živite

11 studenoga, 2014 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Dirljivo, emotivno, iskreno! Hvala Vam. Hvala na  potpori” , brojne su poruke zahvale koje su branitelji uputili Ženama iz Domovinskog rata  grada Zadra nakon  posjete stopostotnim invalidima koji već tri tjedna prosvjeduju u zagrebačkoj Savskoj ulici pred zgradom Ministarstva branitelja.

Inače vrlo aktivna udruga žena zadarskih cura i majki  izvele  prigodan program pod nazivom “Ništa lažno” koji će biti zapamćen po snazi poruke koje su izgovorile u nedjeljno popodne  9. studenog 2014. godine

Brojni su posjetili branitelje čiji prosvjed ulazi u četvrti tjedan. Bili su sportaši, glumci, političari  i brojne  druge osobe iz javnog života, ali nitko tako emotivno nije dirnuo branitelje, nitko nije poslao tako jasnu i jezgrovitu poruku ne samo vlasti, ne samo braniteljima koji prosvjeduju, nego  svima nama, cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Brojni su branitelji, ne samo prosvjednici u Savskoj, javno zahvalili curama iz Zadra na emotivoj dirljivoj i iskrenoj potpori.

                             NIŠTA LAŽNO  

1.

Združene sa svojom braćom koji stoje i spavaju na hrvatskoj zemlji već treći tjedan za redom, opominjemo vas građane i građanke zemlje koju zovete republika ili s ovih prostora ili regionom…

VAMA  koji govorite o promjenama, vama koji puštate dvoglave orlušine, a zatvarate žive branitelje, vama koji ne vidite iz Zagreba naše križeve, vama koji činite zločine, a ne idete zato u Haag nego u Sabor, vama politički žbiri, skrabanti, glumci, vama koji od našeg  križa  nepodnošljivo lako zarađujete i živite, vama čiji su očevi 70 godina mučili i ubijali naše ljude, vama koji ne znate da su našeg Spasitelja na križu razapinjali tri dana, a vi bi nas razapinjali neprestano, vama koji od (2000.-ite) dvijetisućite rastačete ovu zemlju i sijete mržnju i strah, vama koji vječno ovu zemlju hrvatsku gonite po križnom putu…

Vama mi Hrvatske majke poručujemo: nema više ništa lažno drugovi!!!

2.

Prije 23 godine nismo tražili od vas da budete s nama u rovovima i trpite granate, bombe, hladnoću, vrućinu i smrt. Pustili smo vas da učite, studirate, pišete doktorate, gradite karijere.

Nismo tražili od vas da  pokapate naše mrtve. Pustili smo vas da se gurate i slikate dok polažete vijence ispod njihovih imena.

Nismo tražili od vas da kažete kako je onima čiji se članovi obitelji vode kao nestale osobe, niti da odlučite koji je to datum kad oni pale svijeću za njihovu dušu. Pustili smo vas, da nas uvjerite kako oni imaju datum kad su se rodili, te da datum smrti nije toliko važan, jer njih ionako više nema.

žene zadar u savskoj

3.

Nismo tražili od vas da razumijete roditelje  402 poginula djeteta u Hrvatskom Domovinskom ratu, niti da razumijete  5497 djece, kojima su poginuli roditelji u Hrvatskom Domovinskom ratu. Pustili smo vas da nam uvedite zdravstveni odgoj koji će našu djecu  naučiti prati ruke, koristiti kondome i  rezati crni kruh na tanje šnite.

Nismo od vas tražili da očistite zagađena polja i njive od četničkih mina. Pustili smo vas, jer smo to očistili sami,  bolje je  da ginu oni koji su to već naučili.

4.

Nismo tražili od vas da nas poštujete jer smo pobijedili jačeg i brojnijeg neprijatelja koji je bio 3. vojna sila u Europi. Pustili smo vas da sve četnike abolirate,  da im dozvolite da se vrate u Hrvatsku, da im obnovite kuće  i vratite stanarska prava.

Nismo tražili da našu djecu zapošljavate u policiji i državne službe. Pustili smo vas da zaposlite djecu onih   koji su nas ubijali i mučili punih 70 godina.

Nismo tražili da nam netko isplati odštetu za naše žrtve. Pustili smo vas da je isplatite članovima agresorskih obitelji.

Nismo tražili od vas da spriječite pljačku Hrvatske države, da zabranite prodaju Hrvatskog blaga. Pustili smo vas, jer mi ćemo živjeti u recesiji i krizi i pomoći vam da se izmjenjujete na vlasti.

5.

Nismo tražili da osudite agresora i javno kažete ovo su ratni zločinci,  oni su ubijali i silovali. Pustili smo vas da napravite registar NAS koji smo branili ovu zemlju, da izbrišete status dragovoljca, kako bi nestali bez traga oni koji su bili spremni dati više od života za obranu Domovine.

Nismo tražili da prokažete žene žrtve silovanja, a ne one koji su silovali.

Nismo tražili da napravite registar četnika, jugo vojnika i dezertera, nego smo vam dozvolili da izjednačavate prava žrtve i agresora.

Nismo tražili od vas da čuvate naša radna mjesta i brinete se kako ćemo živjeti kad ostarimo. Pustili smo vas da četnicima platite i izračunate radni staž u vremenu koji su proveli u postrojbama neprijateljske vojske.

6.

Nismo od vas tražili da stvarate nove vrijednosti i vodite ovu zemlju prema boljitku nego smo vam dopustili da besramno budete u mogućnosti isparkirati 620 tisuća kuna godišnje i to u liku samo jednog od vas, a drugovi  to je iznos koji ova zemlja isplati  ratnom vojnom invalidu u vremenu od 10 godina zaslužene mirovine u visini od 5,500 kuna.

dosta je bilo više, nema više ništa lažno!

OTIĐITE SVOJIM PUTEM, OTIĐITE U MIRU POMIRENI SAMI SA SOBOM, JER VAŠE JE VRIJEME DRUGOVI ISCURILO, izgledate već sasvim jadno, podsjećate na Lenjina koji nema Lenjingrad, na Tita koji nema Titovu Korenicu ili na ministra branitelja koji je ostao bez branitelja pa ministrira sam sebi. Toliko ste sami da ste potpuno beznačajni.  1991. godine borili smo se protiv Jugoslavije, ovaj prosvjedni performans danas je uperen protiv vas  jugoslavena

Gospodine ministre: kako to da ste vi oboljeli od PTSP-a a vaš kolega srpski ministar Bratislav Gašić nije oboleo od ratnog sindroma? Ima li tu išta lažno ili je to sve isto gospodine Frede?zadar ežene 2

7.

Svaki onaj koji ubuduće  poželi služiti ovom narodu, znati će: DA iznad Hrvatske  države,  Hrvatske Himne, Hrvatske Zastave, Hrvatskog Grba, Hrvatskog jezika i pisma stoje sjene  20 tisuća ubijenih Hrvata u Hrvatskom Domovinskom ratu i još tužnije sudbine ubijenih Hrvata kroz generacije.

8.

Svatko tko poželi služiti ovom narodu morati će biti u Hrvatskoj vladi, u Hrvatskom državnom Saboru, u Hrvatskim ministarstvima i u hrvatskim diplomatskim središtima.

Morati će voljeti iseljenu domovinsku Hrvatsku, morati će se brinuti za našu braću u Herceg-Bosni, morati će gledati hrvatske branitelje ratne veterane i njihove obitelji kako sjede u počasnim ložama, kako prvi polažu cvijeće na grobove svojih mrtvih, kako žive sretni u zemlji koju su stvorili.

Nikada više neće moći lustrirati oni koje je Hrvatski narod  morao lustrirati !!!

i ništa veće neće moći biti  od HRVATSKOG NARODA i stvoritelja Hrvatske države- Hrvatskih branitelja,  samo dragi Bog!

9.

Dragi naši jugoslaveni zapamtite: zauvijek ste otišli iz naših života!

Ostavili smo vam koridor kao svaka prava vojska, otiđite iz Hrvatskih institucija onako kako ste i ušli u njih, posramljeni, crveni i prolazni, ili se upoznajte sa hrvatskim zakonima koji govore kako je zapriječena kazna za izdaju HRVATSKIH NACIONALNIH interesa 40 dugih godina zatvora,

Gospodo Hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi, Hrvati i Hrvatice nemojte odustati!!! 1995. godine oslobodili smo Hrvatsku domovinu, ovo je prilika da stvorimo Hrvatsku državu!

Ako padnete vi ovdje u Savskoj 66, pasti će i naša Hrvatska!

MI SMO SADA OVDJE JER STE VI 1991. BILI TAMO!

SVI ČITAČI:

za Hrvatsku,

za branitelje,

za našu djecu i mlade,

za naše ljude starije životne dobi,

za naše intelektualce i znanstvenike,

za naše seljake i ribare,

za naše radnike,

za naše sportaše,

za naš hrvatski narod,

UVIJEK VJERNI !!!
U Zagrebu 09.11.2014.
 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->