Plenković smjenjuje Stiera: Glasaš li protiv Istanbulske, ne vidim načina da ostaneš tajnik HDZ-a

travanj 7, 2018 maxportal
Share Button

U petak bi se u Saboru trebalo glasati o ratifikaciji Istanbulske konvencije, a premijer Andrej Plenković upozorio je Davora Ivu Stiera da više neće biti politički tajnik stranke ako glasuje protiv tog dokumenta.“Budeš li glasao protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, ne vidim načina da ostaneš politički tajnik – rekao je sinoć Andrej Plenković,  Davoru Ivi Stieru na sjednici Predsjedništva. Stier ostavku neće podnijeti i glasat će protiv ratifikacije Konvencije.

Plenković je na Predsjedništvu, doznajemo, i dalje zastupao stav da je glasanje protiv Konvencije, zapravo, glasanje protiv pozicija Vlade

Davor Ivo Stier jučer je ponovio da niejpromjenioj negativni stav o ratifikaciji Istanbulske konvencije, naglasio da nije klerikalac i svoje stajalište ne temelji na priopćenju HBK-a već na svojoj savjesti, koja je formirana u skladu s kršćanskim vrijednostima.

Smatra kako će se najveći antiklerikalci naći među vjernicima koji idu svaku nedjelju na misu i pokušavaju slijediti Kristov nauk, dok će se najveći klerikalci naći među političarima koji se povremeno pojave da bi povremeno pokupili pljesak u crkvi ili dobili pljesak s oltara, te kada su izbori da ih se s oltara možda favorizira. Koji možda znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve ali nisu tu da ih očiste već da te prljavštine ostanu i na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu.

Protiv Istanbulske konvencije ostao je i Miro Kovač, međunarodni tajnik, a Milijan Brkić, Ivana Maletić i Anton Kliman, koji su ranije glasali protiv Konvencije, jučer nisu bili na sjednici Predsjedništva.

MP/foto:pxll

Komentari
Share Button