Poznati vinar krstio 12 dijete, na krštenju je bila i Predsjednica

travanj 9, 2018 maxportal
Share Button

U Vrbniku na otoku Krku Katarina i Franjo Toljanić krstili su svoje 12. dijete. Dvomjesečnoj Luci na krštenje je privatno stigla i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Crkva je bila puna, a došli su gotovo svi mještani. Dijete je krstio krčki biskup Ivica Petanjak, a kum je bio njezin brat Stjepan.Obitelj Toljanić u medijima je bila nekoliko puta i ne prestaje oduševljavati Hrvatsku. Vinar i hotelijer Franjo Toljanić vlasnik je hotela ‘Gospoja’ u Vrbniku. Njegova supruga Katarina prvo dijete rodila je u 21. godini, a posljednje kada je navršila 42 godine. Na svijet je donijela 12 djece – sedam kćeri i pet sinova.

Najstarija kći Kate ima 21 godinu i studira na riječkom Pravnom fakultetu. Stjepan je mlađi dvije godine, zatim Ljubica, Zlatko, Marija, Franica, blizanci Mihael i Gabrijel. Na svijet je zatim stigao Gašpar, a onda još tri curice – Anđela, Karmen i Lucija.

Ova obitelj pozitivna je hrvatska priča jer je njihov biznis uspješan projekt u kojem sudjeluje cijela obitelj.

Superobitelj s Krka: Toljanići, ponosni roditelji čak 12 djece ...

Franjine sestre Marija i Ankica s njim su suvlasnice obiteljske zadruge ‘Gospoja’ koja gospodari i vinarijom. Franjo poručuje kako su u modernizaciju vinarije investirali šest milijuna kuna, od čega su 2,1 milijuna bila nepovratna sredstva iz EU fondova.

“Može se dakle, itekako se može, samo se mora htjeti. I biti spreman raditi. Po cijele dane”, poručio je Franjo za Provjereno Nove TV.

Toljanićima u radu pomažu djeca, a kada se zbroje Marijina i Ankičina djeca, ima ih više od 20. U ovom poslu ukupno je stalno zaposleno 50 radnika, za vrijeme ljetne sezone taj se broj penje i iznad 80.

Muški dio pomaže u vinogradu, dok cure pomažu mami i baki oko kuće. Vinograd je naslijeđen od djedova i očeva, a pansion posjeduju od 1987. godine, koji su u međuvremenu nadogradili.

Zanimljivo je da na putovanja idu autobusom, jer samo tako svi stanu u jedno vozilo.

Premda nas neki pokušavaju uvjeriti u suprotno, ovo je savršen primjer kako se u Hrvatskoj može uspjeti i na sjajan način povezati poslovnu i obiteljsku sreću.

Megy M. /foto:hrt/Dnevnik.hr

 

Komentari
Share Button