Predsjednik Kosova Hashim Thaqi o ubojstvu Olivera Ivanovića

siječanj 16, 2018 maxportal
Share Button

Predsjednik Kosova Hashim Thaqi oglasio se o likvidacije predsjednika Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića koji je ubijen u utorak ujutro u atentatu u Kosovskoj Mitrovici“Pozivam pravosudne vlasti da što prije izlože okolnosti atentata na Olivera Ivanovića i da počinitelji što prije budu privedeni pravdi”, rekao je Thaci.

Jake snage sigurnosti su na ulicama Kosovske Mitrovice, poglavito na području gdje se atentat dogodio.

Kosovski premijer Ramush Haradinaj ocijenio je kako ubojstvo Ivanovića ne bi trebalo blokirati beogradsko-prištinski dijalog.

Građani srpske nacionalnosti su u nevjerici, nek su čak i u strahu, a zbog moguće daljnje eskalacije.

Udruženje porodica otetih i ubijenih na Kosovu i Metohiji smatra da su izjave Hashima Thacija i Ramusha Haradinaja o ubojstvu Olivera Ivanovića neiskrene i uvredljive za sve obitelji kosmetskih žrtava.

Ne dopustite javnosti da misle da su to prave izjave i pozitivna gesta ‘albanskih vođa’. Jučer su kidnapovali i ubijali Srbi “, izjavila je Udruga.

Obitelji žrtava zahtijevaju da specijalni sud za zločine OVK-a nad Srbima procesuira Thaci i Haradinaj.

Europska Unija pokušava smiriti strasti, osudila je Ivanovićevo ubojstvo, a zbog atentata je prekinut tehnički dijalog između Srbije i Kosova koji se danas trebao održati u Bruxellesu.

MP/Foto:avaz.ba

Komentari
Share Button