Premijer će se u petak sastati s Krstičevićem

svibanj 7, 2020 maxportal
Share Button

Vlada izražava najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova u mjestu Biljane Donje.Predsjednik Vlade i ministar Krstičević večeras su telefonski razgovarali te će se sastati u petak, doznaje se iz Vlade.

Ministar obrane Damir Krstičević podnio je, podsjetimo, ostavku nakon pada vojnog aviona u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

“Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku.

S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane”, rekao je Krstičević.

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića.

“Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika. To je teško svakom ministru obrane pa i svakom zapovjedniku u HV-u. Kao što znamo, prije tri mjeseca isto smo imali zrakoplovnu nesreću s helikopterima Kiowa, gdje smo isto izgubili dva mlada života”, podsjetio je.

Istaknuo je kako je važno da sve bude istraženo.

“Govorim cijelom sustavu da se mora govoriti istina i da o svemu uvijek moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem, koji treba napraviti detaljnu, temeljitu istragu o ovom događaju”, rekao je Krstičević.

Rekao je kako je odmah po dobivanju informacije o nesreći oko 16 sati krenuo u Zemunik. Tijekom puta čuo se s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem i premijerom te ih je izvijestio o nesreći.

M. M./foto:hrt

 

Komentari
Share Button