Preminula Snježana Ušić, slavna hrvatska odbojkašica, supruga legende Cibone

travanj 29, 2018 maxportal
Share Button

Preminule je bivša hrvatska odbojkašica Snježana Ušić, supruga  legendarnog Cibonaša Svena Ušića i majka četiri odbojkašice Senne, Simone, Marije i Ane. Sin David je košarkaš.

 Snježana Ušić, rođena Azenić, preminula je u petak 27. travnja u Velikoj Gorici nakon duge i teške bolesti u dobi od 56 godina.

Snježana je rođena 14. travnja 1962. godine u Požegi. Igračku karijeru započela je u Odbojkaškom klubu Željezničar iz Osijeka, gdje je po kvaliteti odskakala od svojih suigračica, pa je vrlo brzo najprije prešla u Vukovar, a potom zagrebačku Mladost, gdje je igrala punih 11 godina i bila jedna od najboljih igračica.

Dugi niz godina igrala je Snježana za reprezentaciju Jugoslavije, s kojom je na mediteranskim igrama osvojila dvije medalje. Na Igrama 1979., u Splitu zakitila se srebrom, a u Casablanci 1983. brončanom medaljom.

Pripadala je izuzetno sportskoj obitelji. Suprug Sven Ušić,  bio je član početne postave Cibone u zlatno doba zagrebačkog kluba, kćeri Senna, Simona, Marija i Ana su odbojkašice a sin David košarkaš. Otac Antun Azenić u Velikoj Gorici osnovao Odbojkaški klub Azena u kojemu je Snježana igrala i bila trenerica.

Pokop Snježane Ušić biti će u ponedjeljak u 16 sati u Velikoj Gorici.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima.

Maxportal/foto:hos.hr

Komentari
Share Button