Pupovac o gaženju hrvatske zastave: “Žao mi je što je posjet prekinut!”

travanj 18, 2018 maxportal
Share Button

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac smatra da će današnji incident u Beogradu naštetiti Srbiji i srpsko-hrvatskim odnosima.U izjavi koju prenosi  RTS Pupovac je rekao:

“U tom trenutku svi smo bili u predvorju Skupštine i razgledali smo simbole bivše zajedničke države. Nismo vidjeli to što se događalo sa zastavom, ali smo čuli što je Šešelj dobacio prema izaslanstvu. To su bile uvrede koje ne želim ponavljati” , izjavio je Pupovac

Žalio se što je došlo do prekid posjeta hrvatskog izaslanstva Beogradu.

“Posjet je krenuo u dobroj vjeri i atmosferi. Ovaj incident skrnavljenja nacionalne zastave nije se smio dogoditi. To je šteta za Srbiju, za hrvatsko-srpske odnose i za jedan dobro započeti posao, s dobrim namjerama i još boljim ciljevima. Nažalost, idemo korak naprijed a dva nazad “, kazao je Pupovac.

Slično je ponovio i u objavi na Facebooku:

Jedan dobro, u dobroj vjeri i jednako dobrim ciljevima započet posao, prekinut je zbog jedne loše radnje, izvršene u lošoj vjeri i s lošim ciljevima. 
Zar nije bilo dovoljno gaženja ljudskog dostojanstva i nacionalnih osjećaja u odnosima između Hrvata i Srba? 
Zar ne vidimo da je bezumno da se uzajamno gazimo dok nam je nad glavom čizma koja nas i jedne i druge može zgaziti?
Zar nije vrijeme za uspravne Hrvate i Srbe i njihove uspravne zastave u zajednici ravnopravnih i prosperitet tih evropskih naroda?“. napisao je Pupovac.

Komentari
Share Button