Radeljak: Šerbedžiji ne smetaju ‘ustaške’ kune! Nije on kriv nego oni koji mu ih daju!

13 prosinca, 2016 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gost jučerašnje Bujice bio je zagrebački poduzetnik splitskih korijena Josip Radeljak. Bio je to njegov prvi jednosatni inervju nakon mnogo godina. Voditelj ga je predstavio kao čovjeka s nekoliko inženjerskih diploma, koji je 30 godina živio u dijaspori – u Italiji.



Na početku emisije, pomalo neuobičajeno, Radeljak je postavio pitanje Bujancu –  kako se osjeća kao jedini voditelj u zemlji koji drži, kako je rekao, jednu priču, dok svi ostali drži drugu?

“Nisam navikao odgovarati na pitanja, ali vi ste biznismen, pa ćete razumjeti. Ponekad je dobro biti monopolist”, odgovorio je Bujanec

Komentirao je i sukob sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Zagrebu: – Tri žene pravoslavnih popova rade kao tajnice kod Pupovca! Dobro su umreženi. Od najma prostora u centru Zagrebu, njih ukupno 90, SPC uzima godišnje 2 milijuna eura!

Kada je umro Dragan Nikolić, Zlatko Hasanbegović je napisao pismo sućuti koje je rasplakalo Milenu Dravić – ispričao je Josip Radeljak.

Radeljak je gostovao u Bujici ponajviše jer je napadnut zbog izjava o Radi Šerbedžiji. Podsjetimo, na svom facebooku napisao je: ‘Kaži, gade, tko je bio agresor?! Kaži i slaži bre, burazeru, ako imaš muda, a ne ovako već dugo prodaješ svijetu svoju lažnu maglu s Brijuna koji su bili vlasništvo tvog zločinca druga Tita, a sada su tvoji, za nagradu kao poznatom domoljubu’.

Voditelj ga je pitao zbog čega je odlučio prozvati Šerbedžiju.

Radeljak je priznao da nije očekivao takvu reakciju na ‘bezazleni’ post na facebooku, ali da su reakcije bile uglavnom pozitivne.

“Bio sam zadovoljan jer su mi neki ljudi koje iznimno cijenim došli čestitati, iako čestitke nisu bile potrebne. Zašto je on prisvojio Brijune, ne znam, valjda zato jer su Rijeka i taj dio Hrvatske crveni. Na facebooku se šalim, tu i tamo nešto napišem. Zašto? Cenzuriran sam u svim ljevičarskim medijima, iako mi do prostora kod nije ni stalo. To su zločinci – RTL, Index, to su sve poluškolovani ljudi, a danas svima nama drže lekcije”, kazao je Radeljak.

Priznao je da Index zove Imbex jer su po njegovu mišljenju „nepismeni i neškolovani“ te svojim anti-hrvatskim pisanjem prelaze sve granice.

“Te ljude relativno poznajem i zato mogu reći da ne zaslužuju ni gram poštovanja”.  Zatim se vratio na Šerbedžiju.

“Nije on kriv. Ne smetaju mu ‘ustaške’ kune. Uzimati novac u zemlji koju ne voliš, to je malo bljak! Nije on kriv, nego oni koji mu to dozvole. Nadao sam da će ministar Hasanbegović malo to srezati, ali nema ga više”, rekao je Radeljak.

Kako je doživio kada su svojedobno u riječkom HNK pripremljeni ‘Glembajevi’ sa Severinom u glavnoj ulozi?

“O tome mi je teško govoriti, ali to je bila sramotna ljevičarska ideja. Ne znam što je gospođa Mani Gotovac imala s Enom, ali tu nije sve završilo čisto. Brezovac – čovjek koji je stajao iza predstave, Ena mi ga je spominjala – da zaudara po znoju! Kao i većina ljevičara. Nakon što je umrla, onda se on osvećivao. Na bini je bio zeleni džip u kakvom je poginula. Izrugivali su se tom slučaju, a onda su još stavili Severinu da smijurija bude potpuna. Pa to je degutantno!”

NACIONAL – UDBA I KURVE!

Rekao je da ga je pokojni Ivo Pukanić ucjenjivao.

“Jakov Sedlar je napisao jednu knjigu i unutra stavio da je Nacional organiziran novcem Udbe i da su u njegov rad uključene i kurve. Nemojte me za riječ hvatati, ali došlo je do suda i tamo se to govorilo – o Vojku Santriću koji je bio pukovnik Udbe, a dao im je novac za osnivanje. Govorilo se i o nekim novinarkama koje su nešto radile u Italiji… A ja sam svjedočio na sudu i to mi nisu oprostili.

Napisali su na čak dvije stranice da umiram od raka, što je bila potpuna izmišljotina, posvetili su mi cijeli serijal tekstova… Ni danas Nacional nije ništa bolji, a ovaj Jelinić je gori od Pukanića”, objasnio je Radeljak i ustvrdio da glavni motiv za napad na njega bio najobičniji medijski reket.

Komentirao je i slučaj čokoladice.

“Moram priznati, gospođa predsjednica tu se malo zatrčala, jer se išla opravdavati. Ja na njenom mjestu ne bih rekao ništa. Nije ona dužna nikome polagati račune, a ponajmanje Imbexu. To je po meni namještena igra, a sve se namješta u Beogradu… Naši kao da idu na backend srbijanskim političarima! Cijela priča je prozirna. Predsjednicu iznadprosječno cijenim, a Imbex neka se odluči – smeta li im prvo bijelo na našoj zastavi ili srpske čokoladice”, kazao je.

RADELJAK NA UDARU PRAVOSLAVNIH POPOVA

Radeljak je godinama na sudu zbog imovinskog spora sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja ‘stanuje’ na zagrebačkom Cvjetnom trgu, kao i on, u  istoj zgradi. Cijeli je sukob kulminirao ovoga ljeta, kada su mu popovi zazidali čak i ulaz u stan! Na povaratku sa Brača, gdje je s obitelji proveo ljeto – Radeljak je imao što vidjeti. Umjesto ulaznih vrata – udario je u zid! Nije mu preostalo ništa drugo, nego da pozove radnike i razruši prepreku, kako bi mogao ući u vlastiti stan.

Radeljak je ispred stana, u znak prosvjeda i pomalo ironično – istaknuo dvojezični natpis (na ćirilici i latinici) – „PAŽNJA, PROSTOR POD NADZOROM I ALARMOM“. Ubrzo je dobio i odgovor: nepoznati počinitelj obavio je veliku nuždu ispred ulaza u njegov stan! Sukob poznatog hrvatskog poduzetnika i zagrebačke ispostave Srpske pravoslavne crkve je toliko dubok da je čak kod izmjene roleta na prozorima zgrade na Cvjetnom trgu, namjerno zaobiđen Radeljakov stan, ali i stanovi drugih Hrvata – tako da oni još uvijek imaju stare rolete!

S radikalima iz Srpske pravoslavne crvke Josip Radeljak sukobio se već tijekom useljenja. Htio je o svom trošku popraviti ćirilićnu ploču koja je oštećena devedesetih, no bivši paroh Milenko Popović to nije dopustio riječima: „Neka svi vide da smo ugroženi od Hrvata!“ Radeljak se s Popovićem, koji je u međuvremenu izbačen iz SPC-a zbog pronevjere 500.000 dolara, sukobio i radi novog lifta, a kada je već pomislio da će se stvari normalizirati – što je jamčio mladi svećenik Duško Spasovjević – u Zagreb je došao Porfirije Perić – kontroverzni „pevač“ pjesme Momčilu Đujiću iz Chicaga.

“To je jedna tužna priča. Država je SPC-u dala masu toga, oni mjesečno ubiru dva milijuna eura, to je masa prostora u centru grada, ima ih gotovo 90”, rekao je Radeljak i konstatirao da sve konce najvjerojatnije vuće Milorad Pupovac: “Oni su baš dobro umreženi, tri žene pravoslavnih popova rade kao tajnice kod Pupovca!”

HASANBEGOVIĆ DIRNUO MILENU DRAVIĆ!

Ispričao je priču sa sprovoda svog prijatelja Dragana Nikolića. Kako tvrdi, Nikolićeva udovica, poznata srpska glumica Milena Dravić pitala ga je u Beogradu tko je to Zlatko Hasanbegović?!

Razlog znatiželje – Hasanbegović je poslao pismo sućuti u ime Ministarstva kulture, ali i još jedno u svoje osobno ime, što joj se, kako tvrdi Radeljak, svidjelo. „To je bilo jedino pismo koje ju je doslovce rasplakalo,“ rekao je Radeljak i još se prisjetio: „Zamolila me adresu od Zlatka da mu se i osobno zahvali na dirljivom pismu sućuti, a ja sam ga sreo i to mu prenio, dao mi je adresu… Kasnije je dobio zahvalu Milene Dravić…“

Na pitanje zašto onda za ljude poput njega i Hasanbegovića dežurni galamdžije tvrde da su netolerantni, šovinisti i primitivni Radeljak je još jednom rekao da nije problem u onima koji galame, nego u onima koji ih slušaju.

Na kraju emisije Josip Radeljak izjavio je da pomalo žali što je Šerbedžiju nazvao ‘gadom’, ali ga je još jednom javno pitao da jasno kaže tko je bio agresor u ratu. Emisiju je završio pozdravom hrvatskim braniteljima.

Maxportal/foto:screenshot

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->