SPLITSKA POLICIJA: Na prosvjedu protiv IK u Splitu bilo je 19.000 ljudi

travanj 13, 2018 maxportal
Share Button

Dan nakon što je na splitskoj Rivi održan prosvjed protiv Istanbulske konvencije, splitska policija je objavila koliko je ljudi nazočilo prosvjedu protiv Istanbulske konvencije.“Okvirno je bilo 15.000 ljudi, kazali su na press konferenciji. Brojka je varirala, oko 19 sati i do 19.000 ljudi, no okvirna brojka je 15.000”

Prosvjed je prošao bez incidenata, objavljeno je danas na presici splitske policije koja je izbrojala oko 25 autobusa.

‘Nismo radili posebnu analizu pravaca kretanja autobusa’, kažu u policiji odgovarajući na pitanje novinara otkud su bili autobusi.

‘Pronađu li naknadnom analizom elemente prekršaja, postupat ćemo po proceduri’, kazali su komentirajući uzvike ‘Za dom spremni’ koji su se čuli s Rive.

Facebook stranica ST dron objavila je nekoliko fotografija prosvjeda snimljenih dronom

Split, 120418. Prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u organiziaciji Gradjanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije odrzan na splitskoj Rivi. Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Na početku splitskog prosvjeda protiv Istanbulske konvencije  mediji su prenijeli  neslužbenu izjavu organizatora da se na Rivi okupilo oko 15.000 prosvjednika.  Kasnije se spominjalo da je Split pohodilo oko 70.000 protivnika ratifikacije Konvencije.

Velimir Bujanec  je na facebopok stranici objavio da se na splitskoj Rivi okupilo  oko 100. 000 prosvjednika,

Ne možemo ne primijetiti nesklad u izjavama zagrebačke i splitske policije. Splitska policija kaže da je na Rivi  bilo 15.00o  d0 19.000 ljudi, a za prosvjed u Zagrebu, za koji je prostim okom vidljivo da je bio osjetno posjećeniji, tvrde da je bilo 5.000 (pet tisuća) prosvjednika.

M.M. /foto.press

 

 

Komentari
Share Button