Srbi u 100 godinu nisu puno napredovali, trebali smo napraviti Veliku Srbiju

srpanj 29, 2014 maxportal
Share Button

Obraćajući se javnosti povodom stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata Milorad Dodik pobrojao je srpske greške u proteklih sto godina.“Srbi od 1914. do danas nisu puno napredovali, jer previše vjeruju strancima a s njima treba biti oprezan. U Prvom svjetskom ratu palo je mnogo srpskih žrtava, ali stranci za to “previše ne mare”, tvrdi Dodik i dodaje:

– Baš njih briga za naše žrtve, oni gledaju isključivo svoje interese. Zato mislim da u odnosu s njima  moramo biti oprezniji. Banjaluka je danas više Srbija, nego što će Priština ikad biti dio nekakve Albanije, a Republika Srpska uvijek je bila Srbija. I to ne samo metaforički.

– Srbi nisu htjeli da idu iz BiH, ali su nas protjerali i dali nam Srpsku s ciljem da taj teritorij naknadno potpuno degradiraju, ali neće im to proći. Srbi nikada i ni po koju cijenu neće dati Srpsku-, poručio je Dodik  i pojasnio da međunarodni faktori na sve načine pokušavaju urušiti srpski identitet i pravo na državu.

– To rade preko Kosova, BiH, Hrvatske i Crne Gore. Svi oni imali su pravo da se odcijepe od Srbije, ali kada su to htjeli Srbi, slijedilo je NATO bombardiranje-, kaže Dodik i dodaje:

– Najveća srpska greška zove Jugoslavija, zaključio je predsjednik Republike Srpske nabrajajući sve ”srpske” greške počinjene nakon Prvog svjetskog rata.

 

 

Komentari
Share Button