STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOCESTI: Poginulo 14 mladih hokejaša

travanj 7, 2018 maxportal
Share Button

Stravičan sudar koji se dogodio u petak nakon što su se sudarili kamion i autobus koji je prevozio juniorsku hokejašku momčad kanadskog kluba Humboldt Broncos, odnio je najmanje 14 života, potvrdila je kanadska policija u subotu ujutro.Ekipa Humboldt Broncosa putovala je autocestom sjeverno od Tisdalea u provinciji Saskatchewan. Potvrđeno je da je u autobusu bilo 28 ljudi, uključujući vozača. Poginulo je 14 osoba, a još 14 ih je prevezeno u bolnicu s raznim ozljedama, od čega je troje još uvijek u kritičnom stanju.

Kanadski premijer Justin Trudeau na Twitteru je napisao da ne može ni zamisliti kroz što prolaze njihovi roditelji:

 


Kamion i autobus sudarili su se oko 17 sati po lokalnom vremenu. Humboldt Broncos, koji igraju u juniorskoj ligi, putovali su na doigravanje protiv Nipawin Hawksa. Popis igrača govori da se radilo o dječacima i mladićima u dobi od 16 do 21 godinu, piše BBC.

Policijski inspektor Ted Munro rekao je da još uvijek pružaju pomoć unesrećenima te da su otvorili centar za informiranje i podršku obiteljima sportaša. ‘Naše misli i molitve su večeras s njihovim obiteljima’, rekao je.

Myles Shumlanski, otac jednog od igrača, stigao je na mjesto događaja nakon što ga je sin nazvao. ‘To je bilo strašno. Došla je dizalica koja je morala pomaknuti autobus.’

Predsjednik kluba Kevin Garinger izrazio je sućut obiteljima.

“Naša Broncos ekipa je u šoku. Pokušavamo se nositi s ogromnim gubitkom”, objavio je na stranicama hokejaškog tima.

Darren Opp, predsjednik Nipawin Hawksa, momčadi protiv koje su Broncosi trebali igrati, rekao je kako je ovo užasna nesreća.

“Užasna nesreća, moj bože, ovo je jako, jako loše. Očevi, majke, ujaci i stričevi čekaju na vijesti jesu li im sinovi i nećaci dobro”, rekao je Darren Opp.

MP/foto:twitter

Komentari
Share Button