Tajni sastanak u Vladi: Petrov, Plenković i Marić u ponoć naručili pizze

veljača 27, 2017 maxportal
Share Button

U nedjelju navečer u Vladu su stigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Bože Petrov i ministr financija Zdravko Marić.

Pretpostavlja se da su razgovarali o poskupljenju plina, a hoće li odluku o tome donijeti danas na telefonskoj sjednici vlade, zasad nije poznato. Naime, u četvrtak su kazali iz vlade kako će danas održati telefonsku sjednicu na kojoj će donijeti odluku o plinu.Kao što je već najavljivano, od 1. travnja očekuje se poskupljenje plina, no hoće li i koliko poskupljene osjetiti građani, još nije poznato.

U petak su iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike pustili informaciju da će plin će od 1. travnja sigurno biti skuplji, no Vlada intenzivno pokušava utjecati na stavke koje čine cijenu kako bi poskupljenje bilo što manje

Ministarstvo će poskupljenje pokušati ublažiti smanjivanjem udjela u cijeni koji imaju tranzitni i transportni troškovi, troškovi skladištenja, a pokušat će se utjecati i na cijenu koju HEP plaća Ini za domaći plin. Smatraju također da prostora za uštede ima i kod marži lokalnih distributera.

U Ministarstvu tvrde da bi bez tih mjera plin od 1. travnja poskupio za 23 posto, budući da njegova tržišna cijena u zadnje vrijeme raste. Toliko bi poskupljenje, prema neslužbenim izračunima, za građane značilo u prosjeku ukupno 670 kuna godišnje više na računima za plin.

MP/Foto:N1Komentari
Share Button