TO SE MORA HITNO MIJENJATI: Nećete vjerovati, a nismo ni mi, kad smo čuli kako se zove novi čiovski most

svibanj 24, 2018 maxportal
Share Button

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira iznesen je iznenađujući podatak o imenu starog čiovskog mosta.

 Naime, tijekom rasprave o novom mostu, kojim bi prva vozila trebala proći za nešto više od mjesec dana, i vijećnici vladajuće lijeve koalicije i oporbene desnice, bez imalo sumnje u eventualne dodatne komplikacije na terenu, složili su se da se radi o infrastrukturnom projektu stoljeća za Trogir.

HDZ- ovac Ivica Baturina, ujedno i predsjednik trogirske Hvidre, podsjetio je na inicijativu te udruge od prije dvije godine da se novi most nazove Most hrvatskih branitelja.

Predsjednik Vijeća Ante Piteša (nezavisni) kazao je kako se na tome ne bi trebala lomiti politička koplja, a potom je Tonči Barada (HSU) izjavio kako u službenim izjavama stoji da se postojeći most izgrađen 1964. godine zove Most JNA.

Marko Hrsto (HDZ) rekao je da je to neshvatljivo i da Vijeće mora taj naziv hitno ukinuti. Pridružio mu se i Dubravko Škokić (SDP) istaknuvši da ne može vjerovati da se nitko u proteklih dvadeset osam godina samostalne hrvatske države toga nije sjetio, piše Slobodna Dalmacija.

Ostaje vidjeti hoće li usporedba imena starog i novog mosta izazvati nove polemike u trogirskoj javnosti. Slobodna Dalmacija podsjeća i na inicijativu da se novi most nazove imenom Vinka Coce.

MP/Foto:press

 

Komentari
Share Button