U Kosovskoj Mitrovici ubijen srpski političar Oliver Ivanović: Sačekuša pa metak u glavu

siječanj 16, 2018 maxportal
Share Button

Srbijanski političar Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici. Dok je ulazio u strankui na njega je ispaljeno više hitaca, a napadači su pobjegli. Ivanović,  bivši zagrebački student, je 2014.  optužen za ratne zločine nad Albancima na Kosovu.Lider Građanske inicijative “Srbija, demokracija, pravda” ubijen je u pucnjavi koja se dogodila jutros oko 8.15 sati, no iako je odmah prevezen u bolnicu, podlegao je ozljedama.

– Izgleda da je preminuo na mjestu pucnjave. Koliko znamo zasad, dobio je pet prostrjelnih rana.

Odmah je prevezen u bolnicu, no nije mu bilo spasa – rekao je za Blic Ivanovićev odvjetnik Nebojša Vlajić.

Na političara su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Napadači su pucali iz pištolja sa prigušivačem, a pronašli su ga stranački kolege.
– Na žžalost, Oliver Ivanović je podlegao rekao je za Tanjug direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

On je dodao da Oliveru Ivanoviću nije moglo  pomoći te da je preminuo nakon što je više puta upucen u gornji di tijela.

Kosovska policija: Jedinicesu na terenu

Kosovska policija je potvrdila da je Ivanović upućen u bolnicu i da trenutno nema više informacija o napadu, piše “Koha”.

Napadači su pucali s ulice, a zatim pobjegli automobilom marke “opel astra”, koji su zapalili, objavio je “Blic”.

Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti izjavio je za portal KoSSev da sve policijske snage tragaju za napadačima na Ivanovića.

– Poslali smo jedinice na teren. Jedinice su u bolnici i ispred kancelarija da to utvrdimo i službeno – kazao je u Hoti.

Kako prenose mediji, u Ivanovića je ispaljeno više metaka iz daljine, a potom je napadač prišao i još jedan metak ispalio u Ivanovića iz neposredne blizine.

Teško ranjenog Ivanovića pronašla je susjeda krenula u prodavnicu i odmah pozvala Hitnu pomoć, a odmah su mu u pomoć pritrčale i stranačke kolege koje su bile u prostorijama stranke.

Po dolasku u bolnicu, Ivanović je odmah upućen u operacionu salu, ali je tu podlegao ozljedama. Za to vreme, ispred sale bili su njegova supruga Milena, brat i brojni saradnici iz stranke.

Oliver Ivanović je u siječnju  2014. godine, zajedno s još četvoricom Srba, bio uhićen Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje  da je počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji 1999. i 2000. godine.

Suđenje je počelo 18. prosinca 2014. godine. Zbog odbijanja da ga puste da se brani sa slobode  Ivanović je 2015. počeo štrajk glađu pa je zbog narušenog zdravlja prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Zbog počinjenja ratnog zločina osuđen na devet godina zatvora, no taj je presuda ukinuta i suđenje je vraćeno na početak. Istodobno, oslobođen je za drugi slučaj ubojstva i pokušaja ubojstva iz 2000. godine.

U vrijeme smrti proces je bio u tijeku.

M.M. /foto: Tanjug

Komentari
Share Button