Uhićen sin generala Kruljca, u stanu mu našli nekoliko kila droge i 117.000 eura

kolovoz 22, 2017 maxportal
Share Button

Zagrebačka policija uhitila je prošloga tjedna Davida Kruljca (26), sina umirovljenoga generala Mladena Kruljca zbog sumnje za zloupotrebu opojnih droga, piše Večernji list



Pretragom stana u Zagrebu u kojemu David Kruljac živi, policija je pronašla 4,5 kilograma marihuane i 28 grama kokaina te 117.000 eura i 10.500 kuna. U stanu je imao i digitalnu vagu, kao i uređaj za prešanje.

Osumnjičeni je nakon kriminalističkog istraživanja u policiji prijavljen za spomenuto kazneno djelo, a nadležno tužiteljstvo zatražilo je da mu se odredi i istražni zatvor. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu tom je prijedlogu i udovoljio, ocijenivši kako postoji opasnost da bi David Kruljac sa slobode mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti kazneno djelo.

Kruljac je, piše Večernji list, u svojoj obrani tvrdio kako je marihuanu i novac čuvao za druge osobe, s kojima je u kontakt stupio preko jedne internetske aplikacije. Jedan mu se, kazao je, predstavio kao Tom Ford, njemu nepoznati državljanin Srbije

Što se tiče nađenog kokaina, David Kruljac i za tu drogu tvrdi da nije njegova, već da ju je također čuvao za nekog. Taj netko je Mirko P., koji je i sam prošli tjedan uhićen i pritvoren zbog zloporabe droge.

Dok su kod Kruljca trajale pretrage, policija je pred njegovim stanom uhitila i Filipa Đ. kod kojeg je nađena marihuana. Posumnjali su da je marihuanu kupio od Kruljca pa su mu pretražili stan i vozilo te našli oko 25 grama te droge. No u razgovoru s istražiteljima Filip Đ. nije im htio potvrditi da je marihuanu kupio od Kruljca pa će se to utvrđivati u istrazi.

David Kruljac do sada nije imao problema sa zakonom, a tijekom istrage kao svjedokinja bit će saslušana i njegova djevojka.

S obzirom na količinu nađene droge i novca, istražitelji će vjerojatno pokušati dokučiti i je li riječ o pojedinačnom poslu ili o dobro uhodanom lancu preprodavača droge u kojem je David Kruljac bio tek jedna od karika.

Foto:Facebook

Komentari
Share Button