Unatoč prosvjedu opskurnih ljevičara Boras ponovno izabran za rektora

veljača 23, 2018 maxportal
Share Button

Damir Boras (67) dobio je još jedan mandat. Ostaje rektorom do 2022. godine, odlučio je tako zagrebački Senat natpolovičnom većinom glasova u prvom izbornom krugu.Boras je dobio 54 glasa senatora, a njegov protukandidat, profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu Damir Bakić, dobio je 15 glasova,

Od 70 članova Senata, izbornoj sjednici za novog-starog rektora pristupili su svi.

Boras će svoj mandat započeti 1. listopada 2018. godine, a u izjavi nakon izbora pobrojao je sve kojima je zahvalan te istaknuo:

“Zastupam stav da Sveučilište treba podržavati samostalnost dekana jer ćemo samo uz njih imati snažno i utjecajno sveučilište. Zalagat ću se za akademski pristup i toleranciju. Poželio bih vam nove i brojne uspjehe u sljedećoj godini, nove patente u znanosti, razvoju i umjetnosti. To što sam dobio 54 glasa velika je odgovornost”, kazao je Boras.

Osvrnuo se na medije povodom novinarskog  pitanja kazavši da je “u početku njegova mandata bila dobra suradnja, a kasnije su se počele događati izvrtanja činjenica”
Rektoru Borasu puno uspjeha u radu poželio je protukandidat Bakić u izjavi nakon izbora.

”Ponosan sam na sve poruke koje smo uputili, na svu pozitivnu energiju koju smo odaslali i koju smo dobili, na ogromno povjerenje i nade koje smo pobudili”, poručio je i dodao da osjeća i ogromnu zahvalnost.

”Mislim da smo učinili veliku stvar i ponosan sam da sam bio u ovom natjecanju i surađivati s toliko predivnih ljudi”, istaknuo je Bakić

”Teško mi je reći što je presudilo”, rekao je.

”Očekivao sam više glasova, ostajem aktivni član Senata. Senat je poručio Sveučilištu i javnosti da je zadovoljan smjerom u kojem Sveučilište ide”, zaključio je Bakić.

Protiv rektora Borasa prosvjedovala je skupina od stotinjak studenata Filozofskog  fakulteta, skupina koja je slavila Oktobarsku revoluciju, a uz podršku profesionalnih prosvjednika Vilima Matule i Urše Raukar.

M.M. /Foto:FaH

 

Komentari
Share Button