VIDEO: NA SAJMU U MOSTARU Plenković uživao uz srpske trubače

travanj 10, 2018 maxportal
Share Button

Danas je otvoren Mostarski sajam, a ovogodišnja zemlja partner je Srbija. Tim povodom u Mostaru boravi srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je otvorio Sajam.Nakon što je formalno otvorio 21. Međunarodni sajam gospodarstva, na kojem je predstavljeno i više od 60 srpskih kompanija, Vučić je “poveo” sve  do štanda Srbije “Budućnost nas spaja”.

Na štandu Privredne komore Srbije nastupio je Trubački orkestar Dejana Petrovića, a u mnogobrojnoj publici bio je i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je došao na poziv predsjednika Srbije.

U zvucima srpske trube osim Plenkovića, uživali su i bugarski premijer Bojko Borisov, predsjednik RS Milorad Dodik, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, brojni gospodarstvenici i gosti Sajma.

Vučić je u obraćanju citirao Bertranda Russella da je “suradnja jedini način da se čovječanstvo iskupi”, te podvukao da je upravo u toj rečenici sve ono što je nama u regionu danas potrebno.

– I iskupljenje za sve greške, gluposti i krvave svađe, i suradnja, i to ne samo kao iskupljenje, već i kao mnogo više od toga. To je jedini način da preživimo svi zajedno i postanemo ozbiljni partneri, i jedni drugima, ali i ka velikom svetu koji nas okružuje – istakao je predsjednik Srbije.

Vučić je danas dobio Zahvalnicu Mostarskog sajma, koja mu, kaže, osobno znači mnogo, ali znači i za Srbiju. Podsjetio je da već četvrtu godinu dolazi na Sajam u Mostaru, da je dolazio i kada Srbija nije bila zemlja partner, i izrazio nadu da će Srbija slijedeće godine imati još više izlagača.

Upućeni estradni menadžeri potvrdili su nam da nastup trubača Dejana Petrovića, s 12 trubača, košta 5.000 eura, a u punoj postavi, od 18 članova, u kojoj najčešće nastupaju, košta 7.000 eura.

mp/Foto:informer

Komentari
Share Button