Vučić se dramatično obratio Srbima: ‘Prijete mi kćeri, ali sutra idem na Kosovo!’

rujan 7, 2018 maxportal
Share Button

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se izvanredno obratio srpskoj javnosti. Najavio je da  sutra ide na Kosovo. “Borim se da riješim stoljetne probleme s Albancima. Mnogo vode će Savom, Dunavom i Ibrom, ako hoćete, proteći dok do toga ne dođe”, rekao je Vučić i najavio da prvo ide u Gazivode, gdje mu kosovske vlasti navodno brane dolazak.

Podsjetimo, Vučićev posjet Kosovu je bio najavljen 8. i 9. rujna, no posljednjih dana došlo je do velikog zaoštravanja odnosa između Srbije i Kosova.

Vučić se s kosovskim predsjednikom Thacijem odbio sastati i zbog navodnih prijetnji njegovoj 16-godišnjoj kćeri

Vučić se ranije tijekom dana u Bruxellesu odbio sastati s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem, a nakon odvojenih bilateralnih sastanaka Vučića i Thacija sa šeficom europske diplomacije Federicom Mogherini, izostao je trilateralni susret Mogherini-Vučić-Thaci, uobičajeni format u dosadašnjim pregovorima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU-a.

Šef Ureda za Kosovo u srbijanskoj vladi Marko Đurić iznio je novinarima razlog zbog kojih je Vučić odbio susret s Thacijem.

“Zbog svih laži, pokvarenosti, prijevara i odvratnog pristupa koji su prema Srbima i srpskoj strani pokazali predstavnici prethodnih dana, zbog vrijeđanja, obmanjivanja, prijetnji, čak i predsjednikovoj 16-godišnjoj kćeri, zbog svega što su učinili prethodnih dana”, rekao je Đurić.

M. Marković/foto:epa

Komentari
Share Button