VUČIĆ SE NAPOKON OGLASIO: Nije se ispričao nego je napao Hrvatsku

travanj 18, 2018 maxportal
Share Button

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić napokon je komentirao današnje divljanje Vojislava Šešelja zbog kojeg je Jandroković s izaslanstvom odlučio prekinuti službenu posjetu Srbiji.Vučić je osudio incident, nazvao ga nedopustivim, rekavši kako žali zbog odluke službenog Zagreba da povuče izaslanstvo Hrvatskog sabora koje je zbog tog incidenta prekinulo službeni posjet Srbiji.

“Sve što se danas dogodilo u Skupštini je veoma štetno za Srbiju, kao predsjednik republike osuđujem svaku vrstu nasilja i prijetnji i gaženje bilo koje zastave suverene zemlje. Ovo je vrlo loša poruka koju kao narod šaljemo. Postavlja se pitanje zašto smo sebi dozvolili, na to nemam odgovor, rekao je Vučić koji osudio Šešeljevo iživljavanje, ali se nije ispričao zbog toga.

Počeo je povlačiti paralele sa svojim posjetom Hrvatskoj otprije dva mjeseca i optuživati Hrvatsku jer “su ga u Zagrebu vrijeđali, ali nije prekinuo posjet”.
“Naše je da to osudimo i u tome se razlikujemo od Hrvata koji nijedan incident u Zagrebu nisu osudili. Tamo su me vrijeđali i to mi nije bio razlog da prekinem posjetu. Nisu naši državni organi ništa uradili. Ovo je štetno za nas jer će se Srbi u Hrvatskoj osjećati loše.

Zagreb najavljuje da će podići spomenik Alojziju Stepincu, i to će proći nezapaženo zbog incidenta. Šešelj je to radio i Mogherini, pa ona nije napustila Srbiju.

Srpski je predsjednik, međutim, zaboravio da tijekom njegovog posjeta, iako se na Trgu bana Jelačića održavao prosvjed, nitko nije skidao, gazio ili palio zastavu Srbije. U saboru, vladi i uredu predsjednice nije se dogodilo baš ništa na što bi se Vučić mogao požaliti. Štoviše, srpskom se predsjedniku na konferenciji za medije nije moglo postaviti pitanje o njegovom četničkom govoru u Glini.

Današnje se Šešeljevo orgijanje nad zastavom Hrvatske i vrijeđanje i psovanje hrvatskog izaslanstva dogodilo u zgradi Skupštine Srbije, pred osiguranjem čijih šest pripadnika navodno nije moglo spriječiti Šešeljevo divljanje. Vučić se o tome cijelo poslijepodne nije oglasio, a nitko iz srpskog vrha nije se ispričao za događaj.

Srpska veleposlanica u Zagrebu odbila je primiti prosvjednu notu hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

Jedina neugodnost, ako se to uopće može tako nazvati, Vučić je u Zagrebu doživio na Markovu trgu kad mu je Mostov zastupnik Miro Bulj doviknuo pitanje kada će se ispričati za govor u Glini. No ta dva događaja ni na koji način ne mogu usporediti.

Ipak, Vučić je večera najavio i jednu dobru stvar, spriječit će Šešešljev miting u Hrtkovcima.

“Dobio sam večeras obavijeste o mitingu u Hrtkovcima i kontramitingu, a država neće dozvoliti nasilje”, rekao je Vučić.

M.M. /Foto:print screen

Komentari
Share Button