Za ubojstvo bračnog para divljaku s Kvatrića četiri i pol godine zatvora

srpanj 12, 2017 maxportal
Share Button

Nikola Kovačević (26), bivši nogometaš i osiguravatelj, koji je u travnju prošle godine na zagrebačkom je Kvatriću sa 2,16 promila alkohola divljačkom ubio dubrovački bračni pari Kusalović, Ljiljane (61) i Aleksandra(67), osuđen je na 4 i pol godine zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom na 7 godinaKovačević nije došao na izricanje presude, jer se, rekao je njegov odvjetnik, ne osjeća dobro.

–  Žao mi je. Priznajem da sam skrivio nesreću i prihvaćam kaznu koja bude te molim za oprost obitelj poginulih, ali i moju – rekao je Kovačević u svom završnom govoru, pišu 24 sata.

Kovačevića optužnica tereti da se 11. travnja u 21.43 sati vozio Audijem po Maksimirskoj te je dolaskom do tramvajske stanice udario u metalnu staklenu ogradu pješačkog pothodnika, nakon čega je ušao u raskrižje s Domjanićevom i Kvaternikovim trgom gdje je udario u nogostup i semafor.

– Snimci nadzorne kamere govore više od riječi. Osim što je bio potpuno pijan bezobzirno je kršio propise vozeći u području punom pješaka dvostruko brže nego je dozvoljeno – smatra tužiteljstvo.

Prema vlastitom priznanju Kovačević je te večeri popio šest ili sedam piva te pet ili šest Jack Danielsa.

Nakon toga je okrznuo pročelje kbr 1. Domjanićeve ulice, da bi 15 metara dalje od tog kućnog broja naletio na skupinu pješaka. No, ni tada nije stao nego je Audijem naletio na prometni znak i u kante za smeće. Kovačević je istrčao iz Audija i počeo bježati. Prolaznici su ostali skamenjeni, no dvojica su za njim potrčala i sustigla ga pa im je rekao:

‘Znate li tko sam ja, pogriješili ste!’

Kovačević je do tragične nesreće šest puta prekršajno kažnjavan zbog prometnih prekršaja. Pet je puta uhvaćen da vozi s više od 0,5 promila, dok je jednom prekoračio brzinu. U četiri navrata mu je izrečena mjera zabrane upravljanja u trajanju od dva do šest mjeseci i platio je više tisuća kuna kazni, ali mu vozačka nije oduzeta.

MP/foto:Komentari
Share Button