Zašto dvojimo da će Krešimir Ostrogonac dokazati krivnju Tomislava Sauche

veljača 12, 2017 maxportal
Share Button

MOŽE li se vjerovati Državnom odvjetništvu koje je uhitilo Tomislava Sauchu, a ključni ljudi DORH-a osumnjičeni su za kriminal u iznosu većem od onoga za koji se tereti Suacha.

 Krešimir Ostrogonac, zamjenik ravnateljice USKOKA, neuspješno je zastupao tužiteljstvo u predmetu protiv istarskog župana Valtera Flege, (zbog sumnje da je kao gradonačelnik Buzeta oštetio grad za više od pola milijuna kuna), sada je u ime USKOKA angažiran u Aferi dnevnice i uhićenje Tomislava Sauche zbog sumnje da je ukrao novac iz Ureda predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića.

Ostrogonac tužiteljstvo zastupa i u predmetu protiv bivše ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, a kao zamjenik ravnatelja USKOKA nazočio je i na nekoliko rasprava u propalom slučaju tzv. “HPB BANKOMAT” kojeg je 2009.g. pokrenula bivša Cvitanova zamjenica Sani Ljubičić koja je prijavljena Ministarstvu pravosuđa zbog sumnje u brojne zlouporabe.

Prijava protiv Sani Ljubičić podnesena je zbog plaćanja sudskih vještaka po 11 puta većim cijenama od propisanih čime je državni proračun oštećen za više stotina tisuća kuna, sakrivanje službene dokumentacije iz spisa istrage, krivotvorenje službenih isprava i uništenje spisa i dr.

Veći kriminal u DORH-u nego u Aferi dnevnice

Nakon što su sumnje na brojne zlouporabe u radu bivše zamjenice ravnatelja USKOKA Sani Ljubičić razotkrivene na Županijskom sudu u Zagrebu u predmetu tzv. “HPB BANKOMAT”, Dinko Cvitan je, nakon što je imenovan glavnim državnim odvjetnikom, umjesto razrješenja odvjetnice Ljubičić i svih odgovornih osoba, istu unaprijedio i imenovao na mjesto županijske državne odvjetnice u Zagrebu kako bi kontrolirala predmete po kojima su Ministarstvu pravosuđa podnijete prijave za nezakonit i nepravilan rad državnog odvjetništva i USKOKA.

Plaćanja sudskim vještacima po višestruko većim cijenama od propisanih USKOK je prouzročio znatno veću štetu državnom proračunu od one za koju se tereti Saucha, a ambiciozni zamjenik ravnatelja USKOKA Krešimir Ostroganac trebao bi jednako postupiti i u odnosu na  svoje kolege Sani Ljubičić i druge koje su također razotkrili mediji koji su objavili i dokaznu dokumentaciju.O preplaćivanju sudskih vještaka od strane USKOKA i šteti državnom proračunu govorio je i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić. Pitanje je samo vrijede li u Hrvatskoj zakoni jednako za sve.

Novoimenovani zamjenik ravnatelja USKOKA Saša Manojlović u predmetu tzv. “HPB BANKOMAT” nastavio je sa zlouporabama svoje prethodnice Sani Ljubičić, a nakon što su zlouporabe Sani Ljubičić i Saše Manojlovića razotkrivene na javnim raspravama Županijskog suda u Zagrebu, iste su i javno objavljene.

O svemu su obaviješteni i ministar pravosuđa Ante Šprlje i nadležne institucije te i svi saborski zastupnici prije Izvješća o radu državnih odvjetništva koje će se uskoro naći  na dnevnom redu Hrvatskog sabora.

Može li se vjerovati Državnom odvjetništvu koje je uhitilo Tomislava Sauchu, a ključni DORH-a osumnjičeni su za kriminal u iznosu sličnom za koji se tereti Suacha.

PRILOG: Račun vještaka Vladimira Krkleca prema Uskoku.

D.Lukić/foto:screenshot hrtKomentari
Share Button