ZBOG KLEVETE Ostojić tuži Grmoju, Vidovića, Reljića, Ponjevića i Bujanca

veljača 24, 2016 maxportal
Share Button
RANKO OSTOJIĆ tužio je glasnogovornika Mosta Nikolu Grmoju, vlasnika zaštitarske tvrtke General Security Enimarka Ponjevića, bivšeg čelnika SZUP-a Smiljana Reljića, HDZ-ova tajnika Odbora za branitelje Josipa Vidovića te novinara Velimira Bujanca.Protiv  Grmoje, Ponjevića i Reljića tužbe je podnio zbog javnih istupa u kojima su ga optuživali za praćenje čelnika Mosta Bože Petrova.  Vidovića i Bujanca tuži zbog klevete.

U srijedu je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu održano prvo ročište na kojem je pokušano mirenje Ostojića i  Ponjevića. Nisu se dogovorili.

Ostojić je Grmoju i Reljića tužio zbog izjave da ima indicije kako je Petrova nakon izbora pratio i prisluškivao PNUSKOK.

Tužbu protiv Reljića, u kojoj od njega potražuje 400 dnevnih dohodaka, Ostojić je podnio zbog medijskih izjava u kojima ga je nazvao lažljivcem. Osobom koja ‘koristeći trenutačnu funkciju, iznosi notorne laži da bi obmanuo i dezinformirao hrvatsku javnost’ Reljić je Ostojića prozvao u HTV-ovoj emisiji Otvoreno, a isto je ponovio i na RTL-u.

Tužio i Josipa Vidovića, ali i Bujanca

Naknadu od 400 dnevnih dohodaka Ostojić je predložio i u tužbi protiv tajnika HDZ-ovog Odbora za branitelje Josipa Vidovića koji ga je u HTV-ovoj emisiji Studio 4 prozvao da je imao plan kako likvidirati generala Antu Gotovinu ako ga ne uhite.

Ostojić je kasnije komentirao da su tužbe protiv osoba za koje smatra da su iznosile laži njegovo prirodno pravo.

”Odlučio sam da sebi omogućim dodatne prihode koji su mi dopušteni, a to je da tužbama protiv lažova mogu dobiti dodatne stvari koje će biti najbolje upotrebljene, a to je za školovanje djece’, rekao je ranije Ostojić. ‘Hvala im na tome i drago mi je da sam napokon u prilici da mogu imati dodatne prihode, a oni koji žele lagati, ne znam s kojom svrhom to imaju namjeru raditi’, dodao je.

Ostojić je ustvrdio i da je nesklon situacijama da se bez argumenata i dokaza napada i laže i da se izmišljaju priče, jer to nije dobro. ‘To je kontaminiranje političkog i medijskog prostora i mislim da nisam imao druge. Nikad nikog nisam tužio, ali što je previše, previše je’, kazao je tada Ostojić.

Zbog televizijskih istupa Ostojić je tužio i voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, no taj će se postupak, po pisanju medija, voditi na općinskom sudu u Osijeku.

MP/Hina/Foto:FaH

Komentari
Share Button