Naslovna » Hrvatska » Dr. Vesna Bosanac: Od Šešelja drugo nisam ni očekivala, još uvijek sam svjedok u Haagu
vesna bosanac

Dr. Vesna Bosanac: Od Šešelja drugo nisam ni očekivala, još uvijek sam svjedok u Haagu

Share Button

Šešeljev cilj je  diskreditirati dr. Vesnu Bosanac kao jednog od ključnog svjedoka optužbe na sudu u Haagu, piše direktno.hr

”Nisam gledala emisiju, ali čula sam reakcije. Nemam komentara, obzirom da sam haaški svjedok. Ja to uopće nisam slušala, ali to je za očekivati od njega. Vjerojatno je to smišljao dok je sjedio u zatvoru“, kratko je kazala dr. Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske ratne bolnice.

Ona je, naime, komentirala javni nastup Vojislava Šešelja koji se u srijedu navečer uključio telefonski iz Beograda u emisiju ”Bujica”, urednika i voditelja Velimira Bujanca. U njoj je također sudjelovao i dr. Anto Kovačević, bivši politički zatvorenik, koji je nekoć zajedno sa Šešeljem, prije raspada SFRJ služio zatvorsku kaznu u zatvoru u Zenici, a iz Opuzena se uključio i pravaš Denis Šešelj.

Dr. Bosanac ovom je sažetom, ali izravnom izjavom očito željela vrlo jasno poručiti haškom optuženiku kako ne dvoji gdje mu je mjesto, jer je proces protiv njega u Haagu i dalje u tijeku, a ona, kao svjedokinja optužbe zacijelo ima još  toga iznijeti. Dr. Bosanac, očito je duboko svjesna da ju je Šešelj spomenutim optužbama pokušao difamirati kao jednog od ključnih svjedoka optužbe.

Otkako je pušten, za Hrvatsku je postalo ključno pitanje kako Šešelja vratiti tamo gdje mu je mjesto. Hrvatska sigurno neće stati samo na netom usvojenoj saborskoj deklaraciji kojom se traži ponovno vraćanje Šešelja u Haag. Podsjetimo, na inicijativu HDZ-ovog europarlamentarca Andreja Plenkovića, koju su potom podržali svi hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu i Europski parlament u Strasbourgu prihvatio je raspravu o Šešeljevom puštanju na slobodu, a sljedeća je instanca u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, ali i poštivanje digniteta žrtava četničke Šešeljeve politike Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

”Izbacili su me iz Den Haaga zbog moje drskosti i bezobrazluka, a ne zbog bolesti. Kažu da takvo čudovište nisu vidjeli, a ja im odgovaram da smo takvi svi mi srpski četnici, a naročito četničke vojvode. Rasturio sam Haški sud kao što sam i obećao”, samodopadno se pohvalio četnički vojvoda prilikom povratka u Beograd, gdje ga je dočekalo ipak znatno manje sljedbenika od onoga čemu se on nadao.

Budući da je službena vlast u Srbiji oštrim izjavama upućenim službenom Zagrebu pokazala što misli o hrvatskoj inicijativi u odnosu na Šešelja, cijeli slučaj ne treba olako banalizirati i stavljati u kategoriju ”luđaka kojega nitko ne sluša i ne treba mu davati prostora”.

Stvari bi se mogle drugačije tumačiti tek kad bi se službena srbijanska uključila u obračun s luđakom iz vlastitih redova.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

HUDA-JAMA, 660x330, delo

Poziv na premijeru filma “Huda jama, strogo čuvana tajna” i posljednji ispraćaj žrtava

HUDA JAMA je naselje u sastavu općine Laško u Sloveniji. Blizu naselja nalazi se rudnik Huda …

-->