Naslovna » Kultura » Kristijan Milić: Laž je da moj film “Broj 55” vrijeđa Tuđmana i branitelje
kristijan_mili__686923S1[1]

Kristijan Milić: Laž je da moj film “Broj 55” vrijeđa Tuđmana i branitelje

Share Button

NA HRT-u je održan okrugli stol naslovljen ‘Domovinski rat na HRT-u’, kojem je nazočilo šezdesetak ljudi, većinom pripadnika braniteljskih udruga, a oni su nezadovoljstvo programom HRT-a i njegovim vodstvom izrazili burnim kritikama na račun glavnog ravnatelja Gorana Radmana.

‘Na momente je bilo nelagodno’, rekla je nakon okruglog stola Nina Obuljen, predsjednica Programskog vijeća  HRT-a koja se uz Gorana Radmana i Zorana Šanguta, predstavnika braniteljskih udruga u Programskom vijeću, našla na meti okupljenih branitelja. Dobacivali da su im da su ‘komunjare koje je u Vijeće postavila partija’, a Radmanu je poručeno ‘niste vi ovdje bez veze. Vi ste na HRT-u da zaštitite zvijezdu petokraku.”

Prije okruglog stola prikazan je ratni spektakl ‘Broj 55’ Kristijana Milića, a reakcije dijela gledatelja išle su do toga da film napada prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, a zamjereno mu je i to što branitelji ne nose krunicu

‘Nemoguće je snimiti film koji će odgovarati i svidjeti se baš svima. Tvrdnje da u filmu nema krunica i da se napada dr. Franjo Tuđman su besmislene, ali i neistinite, što može potvrditi svatko tko je stvarno gledao film’, prokomentirao je redatelj filma Kristijan Milić.

Projekciji na HRT-u i okruglom stolu nije prisustvovao pa ne želi komentirati negativne reakcije upućene glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu i tretmanu braniteljske populacije na HRT-u jer to, kaže, nema veze s njegovim filmom koji je ljetos premijerno prikazan na Festivalu  u Puli i osvojio osam Zlatnih arena.

‘Dosadašnje reakcije kolega branitelja bile su izuzetno pozitivne, ali teško je svima udovoljiti’, kazao je Milić, koji i sam ima ratno iskustvo. Njegov film je nakon pulske premijere dobio mahom dobre reakcije kritike kao uspješan žanrovski film o ratu.

Film “Broj 55” temelji se na istinom događaju o stradavanju skupine hrvatskih ratnika kraj Pakraca na početku agresije na Hrvatsku, a Milić kaže da mu je najveće priznaje činjenica da su se njihove obitelji pohvalno izrazile o filmu.

MP/foto: Kristijan P. 


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nesreca-pozega

UŽAS NA CESTI KRAJ POŽEGE, DVOJE POGINULIH “Išli su ravno prema meni. Činilo se kao su ubrzali”

Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 u Gučanima kraj Požege. Prema informacijama s mjesta …

-->